További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 401,27
EUR : 392,91
USD : 365,80
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Sport > Origo-sport > A magyar kézilabda-válogatott 26 góllal, könnyedén győzte le Uruguayt a világbajnokságon

A magyar kézilabda-válogatott 26 góllal, könnyedén győzte le Uruguayt a világbajnokságon

Origo.hu sport |
Székely Márton 60 %-os hatékonysággal védett, szinte az összes játékosunk a kapuba tudott találni.

print Nyomtatás
X
A magyar kézilabda-válogatott 26 góllal, könnyedén győzte le Uruguayt a világbajnokságon - ORIGO

A magyar kézilabda-válogatott 26 góllal, könnyedén győzte le Uruguayt a világbajnokságon

Székely Márton magyar férfi kézilabda válogatott
Uruguay's right back Maximiliano De Agrela (front C) scores past Hungary's goalkeeper Marton Szekely (rear C) during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group A teams Hungary and Uruguay at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 17, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguayt az egyiptomi világbajnokság csoportkörének vasárnapi játéknapján.

Gulyás István csapata két napja, első vb-meccsén 34-27-re legyőzte a koronavírusosos megbetegedések miatt csupán 11 emberrel kiálló Zöld-foki Köztársaságot. Az afrikaiaknál vasárnapra újabb két játékosnak hozott pozitív eredményt a tesztje, így nem tudtak kiállni Németország ellen. Az első meccsükön 43-14-es sikerrel kezdő németek 10-0-val kapta meg a két pontot.

A magyar válogatott második ellenfele szintén egy újonc, Uruguay volt, akik szinte egytől egyig amatőr kézilabdázókkal jutottak ki a történelem első 32 csapatot világbajnokságára. A dél-amerikaiak nem ugyanazt a szintet képviselik, mint a mieink, és nem is tudtak egy vébéhez méltó feltételek között felkészülni a tornára: az ottani járványügyi előírások következtében szabadtéren kényszerültek elvégezni az utolsó simításokat.

Bodó Richárd gyermeke születése után csak később utazhatott Egyiptomba, mégis góllal kezdte a mérkőzést Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A találkozó első góljára két és fél percet kellett várni, a Zöld-foki Köztársaság elleni meccsen még pihentetett Máthé Dominik szerezte meg a vezetést. Gulyás István és a szakmai stáb ezúttal Mikler Rolandot, Balogh Zsoltot, Nagy Bencét és Topic Petart nem nevezte a 16-os keretbe. Ott volt viszont Bodó Richárd, aki második gyermeke születése után csak szombaton érkezett meg Egyiptomba, és rögtön első lövéséből ő is betalált.

Bóka Bendegúz és Székely Márton sem voltak ott a nyitómeccsünkön, de az Uruguay elleni első percek nekik is jól sikerültek. Előbbi, a balszélső gólokkal, míg a kapus pedig védésekkel mutatkozott be az első tíz percben. (6-2) A mieink koncentrált játékkal kezdtek, a jó védekezések pedig meghozták a könnyű gólokat támadásban.

Bánhidi Bence és Lékai Máté is jól használta ki a rendezetlen védelmet. Jorge Botejara, az uruguayiak szövetségi kapitánya 10-2-es magyar előnynél kért először időt. Nicolás Fabra hétméteresből szerzett találata mindössze csapata harmadik gólja volt a 17. percig. Támadásban ekkor egy kicsit megakadt a csapat játéka, de Székely védései távol tartották az ellenfelet. (12-4)

Székely Márton az első félidőben 60 %-os hatékonysággal védett Uruguay ellen, 20 lövésből tizenkettőt megfogott Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Uruguay első olyan játékosára, aki két gólos lett, 23 percet kellett várni, Diego Morandeira tört be szépen a szétnyíló magyar védelembe. Sőt, a számos techikai hiba miatt a 27 éves irányító vezérletével továbbra is jól tartotta magát az együttes. Ancsin Gábor jól szállt be a mérkőzésbe, vezérletével a magyar válogatott 16-8-as előnnyel mehetett szünetre.

A spanyol születésű, honosított Pedro Rodríguez első gólja a magyar válogatottban félelmetesen nagyra sikerült: a 30 éves jobbszélső nagyon pontos lövéssel bombázott a hosszú felsőbe. Bodó góljával 18-8-nál először vezettünk tízzel. Ez elsőre nem tartott sokáig, Alejandro Velazco gyorsan dobott kettőt a szélről.A második félidőre érkezett Borbély Ádám a magyar kapuba, és rögtön védésekkel tudott bemutatkozni.

Máthé lendületet vitt a mieink támadásaiba, a fiatal jobbátlövőhöz Lékai is csatlakozott. (23-11) Uruguay elkezdett fáradni, ami 24-12 után egy ötgólos magyar szériát eredményezett. Az ellenfél szövetségi kapitánya ismét időt kért, amit csapata két gyors góllal "hálált meg". Győri gólja a 30. volt a sorban, amit háromnegyed óra alatt ért el a magyar válogatott. (30-14)

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa Máthé Dominik lett, nyolc góllal Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Pedro helyét Hornyák Péter vette át a szélen, aki eljátszotta Győrivel ugyanazt, amit a Zöld-foki Köztársaság ellen már láthattunk tőlük: az irányító a szélsőtől kapott labdából kínai figurából szerzett gólt. Az utolsó bő tíz percre pályára került Rosta Miklós is, a beálló két indításgóllal vétette észre magát. (36-15) Miután Szita Zoltán, Hanusz Egon és Sunaljko Stefan is feliratkoztak a gólszerzők közé, Sipos Adriánon kívül az összes mezőnyjátékosunk betalált.

A hajrában a mieink már kedvük szerint lőhették a gólokat, ezzel Ancsin Gábor is igyekezett élni.

A magyar válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguayt, amivel megőrizte százszázalékos mérlegét.

A magyar együttes megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát, a rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette. A világbajnokság első komoly feladata a nemzeti csapat számára a kedd esti, Németország elleni csoportdöntő lesz.

A kapuban nagyon erősek, a védekezésük is rendben van, a hiányzóik ellenére sem mondhatjuk, hogy a "B" csapatukkal érkeztek Egyiptomba" - mondta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Máthé Dominik.

"Ha jól tudom, csak mi, kapusok kaptunk videófelvételeket az ellenfélről, örülök, hogy sikerült védésekkel segíteni a csapatot. Jól jött volna, ha a németek ma is játszanak, mert akkor több felvételünk lett volna ellenük a készüléshez" - mondta a 20 lövésből tizenkettőt kivédő Székely Márton, aki az első félidőben volt a pályán a dél-amerikaiak ellen.

Férfi kézilabda-világbajnokság, Egyiptom
A csoport, 2. forduló
Magyarország – Uruguay 44-18 (16-8)
Székely - Lékai 4, Máthé 8, Sipos, Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, cserék: Rodríguez 3, Hanusz 1, Győri 5, Rosta 4, Ancsin 4, Szita 1, Borbély, Hornyák 1, Sunajko 2, szövetségi kapitány: Gulyás István

Németország - Zöld-foki Köztársaság 10-0
Az állás: 1. Németország 4 pont (53-14), 2. Magyarország 4 (78-45), 3. Zöld-foki Köztársaság 0 (27-44), 4. Uruguay 0 (32-87)

B csoport (Új Főváros):
Spanyolország-Lengyelország 27-26 (14-11)
korábban:
Tunézia-Brazília 32-32 (20-16)
Az állás: 1. Spanyolország 3 pont, 2. Lengyelország 2 (56-55), 3. Brazília 2 (61-61), 4. Tunézia 1

D csoport (Kairó):
Dánia-Kongói DK 39-19 (23-10)
korábban:
Argentína-Bahrein 24-21 (12-10)
Az állás: 1. Dánia 4 pont (73-39), 2. Argentína 4 (52-43), 3. Bahrein 0 (41-58), 4. Kongói DK 0 (41-67)

C csoport (Alexandria):
korábban:
Horvátország-Angola 28-20 (12-11)
Katar-Japán 31-29 (15-16)
Az állás: 1. Katar 4 pont, 2. Horvátország 3, 3. Japán 1, 4. Angola 0

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Origo.hu sport

A Ferrari pilótája kételkedik benne, hogy élete formájában van
A spanyol pilóta szenzációsan kezdte az idei Forma-1-es ...

Új tulajdonosi hátérrel visszatérne a Forma-1-be az egyik leggyorsabb versenypálya
2019 óta nem volt F1-es verseny a legendás aszfaltcsíkon, és bár a szándék megvan, önmagában ez még nagyon ...

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria
Jessica Goicoechea társasága alighanem sok-sok év csúcsfutballal ...

A Forma-1 főnöke figyelmeztette a csapatváltás előtt álló Hamiltont
Stefano Domenicali csak tanácsot adott, de nem aggódik a hétszeres ...

Sarokkal szerzett szenzációs gólt a magyar válogatott támadója - videó
Ha ilyen gólokat lő, Gazdag Dániel kihagyhatatlan lesz Marco Rossi ...

A Fradi kapusa szenzációs utolsó másodperces védéssel sokkolta a norvég világsztárt - videó
Böde-Bíró Blanka sokadik alkalommal mutatta meg, hogy posztján a világ legjobbjai közé ...

Újabb rasszista botrány a spanyol fociban, most egy válogatott játékos volt a célpont
Ezúttal nem Vinícius Jr. volt a célpont, hanem a spanyol válogatott csatára, Nico ...

Varázslatos olimpia helyett rémálom - már a franciák is rettegnek - videó
Félelem a terror miatt, meg nem épült metróvonalak, duplájára emelt közlekedési jegyek, be nem váltott ígéretek. Párizs így fut neki a ...

Meghalt az egyetemes sporttörténelem egyik legfontosabb alakja
Nem csak egy országnak, egy egész kontinensnek ért el megismételhetetlen ...

Elképesztő állatságok a sportpályákon
Őrült állatok zavarték meg a sportesemnyéket ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Sport hírek...

÷Még több Origo.hu sport...

hozzászólás

a A magyar kézilabda-válogatott 26 góllal, könnyedén győzte le Uruguayt a világbajnokságon című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA