További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 393,49
EUR : 387,87
USD : 357,68
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Sport > Origo-sport > Óriási csata után minimális hátrányban a Fradi a női kézilabda Bajnokok Ligájában

Óriási csata után minimális hátrányban a Fradi a női kézilabda Bajnokok Ligájában

Origo.hu sport |
Még van esély az újabb BL-csodára.

print Nyomtatás
X
Óriási csata után minimális hátrányban a Fradi a női kézilabda Bajnokok Ligájában - ORIGO
Vágólapra másolva!
A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

Tavaly a budapesti négyes döntőben a fináléba jutásért találkozott egymással a két csapat, és az FTC 30-29-re győzött, az idei kiírás csoportkörében viszont mindkét összecsapásuk dán sikert hozott: októberben Esbjergben 27-23-ra, míg januárban Érden 33-28-ra kapott ki a Ferencváros. A házigazda FTC biztató formában várta a szombati találkozót, hiszen a Magyar Kupát már megnyerte, a magyar bajnokságban veretlen, a BL-csoportkör halovány kezdete után pedig az európai kupasorozatban is magára talált, a negyeddöntőbe jutásért kétgólos hazai vereségét követően öt találattal nyert a Brest Bretagne vendégeként.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg, Klujber Katrin, Henny Ella Reistad
Henny Ella Reistad, a Team Esbjerg (b) és Klujber Katrin, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az FTC ellenfele éppúgy, mint tavaly, a világ egyik legjobbja volt, amely ráadásul ezúttal keretében tudhatta korunk legjobb játékosát, Henny Reistadot.

 Az MTI beszámolója szerint telt ház előtt kezdődött a találkozó, amelyen újra pályára lépett Tomori Zsuzsanna, akinek márciusban a Magyar Kupa elődöntőjében tört el az orrcsontja. A védelmek domináltak a meccs elején, Böde-Bíró Blanka korán fontos védéseket mutatott be, Andrea Lekic pedig sorra lőtte a gólokat, míg a túloldalon főleg a tavalyi világbajnokság legértékesebb és a 2023-as év legjobb női játékosa, Henny Reistad villogott. Az Esbjerg befejezései valamivel pontosabbak voltak, a sorozat jelenlegi kiírásában a leghatékonyabban támadó együttesek közé tartozó dán alakulat 14 perc elteltével 7-4-es vezetésre tett szert.

Allan Heine vezetőedző időkérése után egyre zárkózott a Ferencváros (6-7), amelynek Simon Petra becserélése adott új lendületet, sőt miután Böde-Bíró kivédte a korábban Győrben kézilabdázó Nora Mörk hétméteresét, majd ziccert is fogott, a házigazda visszavette a vezetést (9-8). Időnként a szerencsével is hadilábon állt a vendéglátó, míg Lekic lövése után két kapufát is érintve kijött a labda, addig másodpercekkel később a túloldalon egy blokkon megpattant labda perdült a ferencvárosi hálóba. Anna Kristensen védéseire alapozva a játékrész hajrájában ismét három gólra távolodott az Esbjerg (10-13).

Andrea Lekic, FTC-Rail Cargo Hungaria, Kristine Breistöl, Rikke Iversen, Team Esbjerg, női kézilabda Bajnokok Ligája
Egygólos hátrányban a Ferencváros a BL-negyeddöntőben
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Még nem dőlt el semmi

A szünetben fájdalmas arccal melegítő Dragana Cvijic rögtön a fordulást követően a földön maradt a bal bokáját fogva, majd vaskos kötést kapott, hogy aztán néhány perces ápolás után visszatérjen a pályára. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság az előkészítések és a befejezések során is ebben a periódusban, amelyben Janurik Kinga büntetőt hárított, Lekic pedig változatlanul remekelt, akárcsak a vendégeknél Reistad. A három találat környéki különbségről sokáig nem tudott tartósan közelíteni a hazai publikum űzte FTC, a félidő derekára kialakult rohanó és feszült játékból viszont hamarabb higgadt le, így a záró tíz percnek egálról vághattak neki a felek (21-21).

A hajrában ismét hárommal ellépett a vendég együttes (23-26), a Ferencváros pedig, bár támadhatott az utolsó percben az egyenlítésért, ezúttal már nem tudott egalizálni, így egygólos hátránnyal utazhat Dániába.

Lekic hétszer, Hársfalvi Júlia és Simon Petra négy-négy alkalommal volt eredményes. A túloldalon a mérkőzés legeredményesebbjeként Reistad tízszer talált be, Mörk hat gólt szerzett. Böde-Bíró 13, Kristensen 11 lövést védett.

A visszavágót jövő vasárnap játsszák, a párharc győztese jut a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőbe.

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés: 
FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 25-26 (11-13)
lövések/gólok: 44/25, illetve 44/26
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Origo.hu sport

A visszatérésről kérdezték a Senna előtt tisztelgő Vettelt
A négyszeres Forma-1-es világbajnok Ayrton Senna 1993-as McLarenjével körözött az imolai versenypályán. ...

Hivatalosan is bemutatták Szoboszlai Dominikék új edzőjét
A holland Arne Slott a közel kilenc év után távozó Jürgen Kloppot váltja a Liverpool kispadján. ...

A Real Madrid veterán aranylabdása is ott lesz az Eb-n
A 38 éves Luka Modric az ötödik kontinensviadalára készülhet. ...

Távozik Angliából a Premier League egyik legjobb edzője
Sokak szerint a német rekordbajnok Bayern München edzője lesz. ...

Szoboszlait lefotózták új barátnőjével
A magyar válogatott csapatkapitánya tavaly szeptemberben három év után szakított az Európa-bajnok kalapácsvető lányával. ...

Babos Tímea nyert a Roland Garroson a selejtező első fordulójában
Valkusz Máté viszont biztosan nem lesz ott a főtáblán. ...

Pérez úgy érzi, az ellenfelek megérkeztek a Red Bull nyakára
A mexikói Forma–1-es pilóta szerint keményen kell dolgozniuk, mert nagyon hosszú a szezon. ...

Szoboszlai is elbúcsúzott a Liverpool távozó edzőlegendájától
Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool edzője nyolc és fél év után távozott a Mersey-parti csapat éléről. Vasárnap végét ...

Két év után távozik a klubjától a 24-szeres magyar válogatott focista
A 34 éves támadó korábban a Ferencvárosban is megfordult. ...

Meghalt a legendás focista, a híres dupla nullás mez viselője
70 műtéten esett át, 2007-ben amputálták a jobb ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Sport hírek...

÷Még több Origo.hu sport...

hozzászólás

a Óriási csata után minimális hátrányban a Fradi a női kézilabda Bajnokok Ligájában című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA