További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 393,49
EUR : 387,87
USD : 357,68
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Mobil > Mobilarena > Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés

Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés

Mobilaréna |
Leizzadtunk a Garmin legolcsóbb amoledes futóórájával.

print Nyomtatás
X
Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés - Mobilarena Okosóra teszt

Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés

Leizzadtunk a Garmin legolcsóbb amoledes futóórájával.

Külső, kezelés, szenzorok

Negyventől négyszázezer forintig vásárolható GPS-es óra futás, séta és biciklizés követésre, és mivel fontosabb a testmozgás annál, hogy mivel követjük, ha egy belépő Redmi Watch vagy Amazfit motivál a sportcipő felhúzására, vegyük meg azt megbízható útvonalrögzítésre, elégséges pulzusmérésre és fapados adatgyűjtésre. A következő minőségi szint triplaáron indít, 120 ezer forintért viszont egy Galaxy Watch6 mindjárt letudja az EKG és vérnyomásmérést, megvan a nyílt operációs rendszer és a Google/Samsung integráció, az Apple Watch SE pedig ugyanezt EKG/vérnyomásmérő nélkül, ám még nagyobb ökoszisztémával, pontosabb szenzorokkal, temérdek alkalmazással és 32 GB-os tárolóval teszi.


[+]

Az okosfunkciók, mozgáskövetés, egészségfelügyelet szentháromsága egész napra hasznos kellékké tette a modern órákat, így egyre kevesebb egy sportra specializált, egybites termék előnye, és nem is kínál ilyesmit már a Garmin sem. Elvégre megvan az egyszerű értesítéskezelés, a hatékony órafizetés, a stílusos számlap és színválaszték és lassan minden kategóriában az AMOLED panel. A fókusz a mobilos összhang helyett egyszerűen csak a tartozék ökoszisztémán van. A Forerunner lenne a futásra szakosodó széria, ám ez a megkülönböztetés értelmét veszítette egy olyan szép és nagy tudású órával, mint a 965 260 ezerért, de a 265/265S is ügyesen válogatja össze a tudását 200 ezerért.


[+]

Amíg a Forerunner 55 folytatása esetlegesen be nem fut 100 ezer forint alatt, a 165 jelenti az amoledes belépőszintet 110 ezerért zenefunkciók nélkül, 130 ezerért 4 GB-os tárolóval MP3-ak másolására és a Spotify, a Deezer, illetve az Amazon Music offline használatára (a YouTube Music nem támogatott). Megvan az 1,2”-en apró, ám 390 pixel átmérővel tűéles és reszponzív panel, a 4. generációs (azaz nem a legújabb) Elevate pulzoximéter, az alti-barométer, az iránytű, a gyorsulásmérő, az egycsatornás műholdvevő (GPS, GLONASS, Galileo), a hőmérő, a Garmin Pay, a WiFi, ANT+ és Bluetooth kapcsolat, ergo a kövér szenzorszett.


[+]

A futófunkciók tárháza széles a teljesítménymetrikákat beleértve, a 11 napos üzemidő pedig remek vegyes használattal, bár heti három GPS edzéssel és esti véroxigén méréssel ez nálam kerek egy hétre csökkent, mindig aktív kijelzővel pedig 4 napra. Sosem kellett a telefon mellett az óra akkumulátorszázalékát csekkolnom, és pár naponta, negyedóra töltéssel pedig nem került le túl sokáig a csuklómról, úgyhogy az alváskövetés megmaradt. 19 óra GPS és 17 óra GPS/GLONASS/Galileo műholdas követéssel garantáltan végigkísér a 165 egy ultramaratont vagy hosszú teljesítménytúrát, a Kinizsi Százas 24 óráját viszont már nem. Ezek az adatok is aláhúzzák: ügyesen pozicionálja a kelléket a Garmin házon belül, és érthető, hogy a csúcsmodellek zafírüvegét sima edzett üveg, a 965 titánkeretét pedig szálerősített polimer tokozás váltja, ahogy az offline térkép is a prémium változat privilégiuma.


[+]

Ott kezd a sportközösség fészkelődni, hogy ugyanolyan alapokra a Garmin annyiféle tudást és funkciót húz mindenféle variációban, hogy néha követni is nehéz, mi van meg és mi nincs egy-egy darabban. Csak azért például, mert alanyunk futóóra, kimaradtak a télisportos és golffunkciók, illetve a szélesebb körű kerékpáros adatrögzítés, de ne számítsunk a Venuk hívásfogadására és hangsegéd kezelésére vagy az Epix/Fenix EKG-jára sem (amely egyelőre nem működik Európában), az elérhető 2,6 GB tárhely pedig nagyon szűkös a Music kiadás esetében.


[+]

Ne akard ennyiért testreszabni a Garmin órák esszenciájának számító öt gombot, hogy egy mozdulattal induljon a halovány képernyő-zseblámpa, a kedvenc funkció vagy az órafizetés, és fizess dupla árat, ha egyszerre hat/nyolc adatot és több grafikont szeretnél loholás közben megjeleníteni. Érthető az anyagminőséget és a szenzorszettet érintő szegmentáció, aki viszont Apple/Samsung órához szokott, nem érti, mire föl egy csomó szoftveres korlátozás (futófunkcióból is maradt olyan, amit csak a drágább Forerunnerek tudnak). Ha hozzáveszem a riválisok nagyobb hangsúlyát az általános egészségkövetésre, bizony egyre nehezebben tartja a Garmin a konkurenciával a lépést, hiszen egyre többen keresnek órát minden napszakban hasznos tudással.


[+]

Ami elvitathatatlan, az a sokéves használatra tervezett, szívós, tökéletesen illesztett, 5 ATM védelemmel úszásra is használható külső. Tetszik a Forerunner 165 lényegre törő formája és szíjjal együtt légies 39,8 grammja: 43 mm-es órarésszel és 11,6 mm-es vastagsággal férfi-női csuklón egyaránt kényelmesen hordható, stabilan rögzülő és jól szellőző szíjjal, amit 20 mm szabványon tudunk cserélni. A szolid fekete és az elegáns fehér mellett ezúttal a türkizkék és a sötétlila változat jelenti a különleges színváltozatot, amihez a pánt és a keret is igazodik.


[+]

Qi töltés továbbra sincs, úgyhogy a megszokott csatlakozó pattan hátul az órára, míg a kábel Type-C túlvége töltőre vagy PC-re kerülhet, és a Music változatra már másolhatjuk is a zenéket (a Spotify listák WiFi-n mennek át). A Garmin kütyüipari lemaradását jelzi, hogy mobilra kötve semmi nem történik, pedig két évtizede kezelnek a telefonok külső tárolót. Szintén nincs eSIM az önálló működéshez, EKG, vérnyomás és BMI mérő, hangszóró a hangos edzésbeolvasáshoz és mikrofon a mobilhívás fogadásához vagy a hangasszisztenssel való csevejhez. Csak azért, mert ez egy sportóra, szerintem ezek az általánosan elterjedt alapfunkciók meglehetnének.


[+]

Úgy tűnik: lassan kikopik a transzflektív panel a Garmin kínálatából, és szerintem az odakint remekül látható és bent sokkal kontrasztosabb AMOLED jobb megoldás, a számok, a betűk és a grafikonok is látványosabban jelennek meg. A hatékony érintéses kezelés mellett maradt a remek ötgombos kezelés és a rezgés erőssége is elmegy csipogással kiegészítve. Bejáratott logikát követ tehát a Forerunner 165, a kérdés viszont az, hogy elég-e a remek sporttudás az üdvösséghez a 2024-es igények mentén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Mobilaréna

Új adag One UI 6.1 frissítéssel túlórázik a Samsung
Középkategóriás telefon és ütésálló tablet is részesül ...

Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Megnéztük, hogy tényleg okosóra lett-e a Huawei fitnesz ...

Elcsípte a Huawei kameratelefonja az első helyet
A Pura 70 Ultra a DxOMarknál ...

Így nem hajlik, úgy kettétörik az új iPad
Nem mindegy, hogyan ülünk rá, a kétrétegű OLED panelből könnyen törött OLED ...

Megvan a Honor 200 startdátuma
Május végén debütál Kínában, a gyártó a renderképeket is ...

Nem megy az S25 Ultra 3x-os zoomkamerája sehova
Ice Universe záfolja a minap felröppent híreket, marad a négy ...

A Galaxy A73 is telepítheti a One UI 6.1-et
Amennyiben rendelkezik ehhez szükséges 2,6 GB szabad ...

Grafén meghajtó, térhangzás és UV-tisztítás az LG új fülhallgatójában
Bejelentették, hogy hamarosan érkezik az LG Tone Free ...

Szemmel is vezérelhető lesz az iPad és iPhone
Új kisegítő lehetőségeket jelentett be az iPadOS és iOS rendszerekhez az ...

Hosszú üzemidőt ígér az új Oppo Enco Air4 Pro
Két színben, fejlett átviteli képességekkel mutatkozott be az Oppo új TWS ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Mobilokkal/táblagépekkel foglalkozó hírek...

÷Még több Mobilaréna...

hozzászólás

a Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA