További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 399,91
EUR : 389,62
USD : 361,80
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Kultúra > Prae > Megszólalnak a tervezők

Megszólalnak a tervezők

Prae.hu |


print Nyomtatás
X
Megszólalnak a tervezők / PRAE.HU - a művészeti portál

art&design

2021. 01. 03.
Megszólalnak a tervezők
V. TEXHIBITION
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megszólalnak a tervezők A január 10-ig látható, magyar és külföldi textilművészek munkáit bemutató kiállítás honlapjára felkerültek a részt vevő alkotókkal készült mini interjúk.

A Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi – díjas textiltervező  által 2015-ben kezdeményezett TEXHIBITION projekt célja, hogy felhívja a figyelmet egy korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. A projektben öt év alatt közel hatvan textiltervező és több textilgyártó vett részt. Az idei fejlesztésben a Csárda Tex Kft., a Lénárd Zászlókészítő Kft., a Meritum Kft. az Aste Bútorszövet és Lakástextil és 13 tervező működött együtt.

Az ötödik alkalommal látható válogatásban az iparilag előállított textilek mellett a tervezők által kivitelezett egyedi lakástextilek is bemutatásra kerülnek.

Az aktuális kiállításhoz kapcsolódóan a résztvevőkkel rövid beszélgetések készültek, amelyekben bemutatják saját munkáikat, mesélnek az adott kollekció inspirációs forrásairól, megosztják a projekttel kapcsolatos személyes tapasztalataikat, sőt őszintén beszélnek a hazai textilipar helyzetéről, javaslatokat tesznek a helyzet javítására, a fejlesztés lehetséges irányaira is. 

Bár a megszólaltatott dizájnerek különböző generációkhoz tartoznak és eltérő stílusban alkotnak, abban mindannyian egyetértettek, hogy szükség van a szakmán belüli kapcsolattartásra és párbeszédre, az eredmények közös platformon történő bemutatására. Emellett kiemelték az egykor virágzó hazai textilipar megmentésének, újrapozicionálásának fontosságát, valamint a tudástranszfer jelentőségét és az oktatás felelősségét.

A kiállítás szervezői és rendezői Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész. Nevükhöz fűződik többek között a másfél évtizedes múltú, magyar és külföldi tervezőket bemutató Határtalan Design kiállítás és rendezvénysorozat szervezése, amely küldetése a különböző művészeti ágak, generációk és különböző országok, régiók közötti párbeszéd megteremtését.

 


Kiállítók:  Balázs Viola, Csíkszentmihályi Réka, Horváth Evelin, Kollár Ágnes, Molnár Réka, Lőrincz V Gabi, Pájer Emília, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szigeti Szilvia, Vereczkey Szilvia, Vető Márta. Vendég kiállítók: Cécile Feilchenfeldt (CH), Klára Věntusová (SK), Petra Zelisková (SK). A kiállítás a Határtalan Design kiállítássorozat része. Az interjúk az alábbi linken, az egyes tervezők munkáira kattintva olvashatók. A kiállításhoz társművészeti programok is kapcsolódnak, amelyek részleteiről a FUGA Budapesti Építészeti Központ és a Határtalan Design Kiállítás honlapján tájékozódhatnak. A járványügyi helyzet miatt a szervezők a Határtalan Design kiállítássorozat oldalán külön linken mutatják be a TEXHIBITION című projektet. Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5. Időpont:  2020. december 11. – 2021. január 10. Nyitva tartás: hétfő: 13:00 – 21:00, kedd: zárva, szerda–vasárnap: 13:00 – 21:00 A kiállítás előzetes bejelentkezéssel látogatható. Fotó: Határtalan Design
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


Gyorsolvasása a cikknek

÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Kultúrával kapcsolatos hírek...

÷Még több Prae.hu...

hozzászólás

a Megszólalnak a tervezők című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA