További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 400,10
EUR : 391,04
USD : 365,05
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Külföld > Index-kulfold > Oltást fejlesztenek a nyérceknek

Oltást fejlesztenek a nyérceknek

Index.hu külföld |


print Nyomtatás
X
Index - Mindeközben - Oltást fejlesztenek a nyérceknek
  • Legalább két amerikai cég, valamint orosz és finn kutatók is dolgoznak egy oltáson, amellyel a nyérceket oltanák be – írta meg a The New York Times.

    Az amerikai Zoetis nevű cég már 2020 elején elkezdte fejleszteni a saját oltóanyagát az állatok számára. Akkor azonban még nem tudták, hogy elsősorban a nyércek számára lehet majd hasznos a vakcinájuk. 

    A nyércek ugyanis nagyon fogékonyak a vírusra, ráadásul Dániában már egy új mutáció is kifejlődött bennük, emiatt pedig aztán tömegével ölték le őket.

    Az eddigi hírek szerint a nyérceknek kifejlesztett vakcina hasonlítani fog az amerikai Novovax által készített, jelenleg is fejlesztés alatt álló oltóanyaghoz.

    A vakcina kifejlesztésével a nyércekhez köthető egészségügyi rizikót kívánják csökkenteni, valamint a nyércprém-kereskedelmet igyekeznek megóvni. 

  • Kövesse a Mindeközbent a Facebookon is!

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mégsem adta fel a reményt, hogy megtalálhatja az igazit.

    Tíz év kihagyás után a TV2-n tér vissza Bálint Antónia, aki a Tények Plusz riportjában kendőzetlen őszinteséggel vallott magánéletéről. Az egykori modell, aki eddig pénzügyi tanácsadóként dolgozott, elárulta, hogy annak ellenére is hisz a házasság intézményében, hogy még sosem állt oltár elé, s bízik is abban, hogy még megtalálhatja élete párját.

    Belegondoltam, hogy ott állok az oltár előtt és kimondom, hogy holtomiglan, holtodiglan. Ezen a ponton mindenki megbukott. Nem volt olyan, akinél azt gondoltam, hogy sikerülhet, és volt olyan, akinél eszembe sem jutott. Pár hónappal az egyetlen eljegyzésem után, egy szép nyári napon letettem az asztalra a jegygyűrűmet. Egy fehér papírra rajzoltam két szemet, egy szájat és egy napocskát és eljöttem. Ennek ellenére én lennék a legboldogabb, ha találnék valakit, akire azt mondhatom: Itt van, ő az!

    – magyarázta az egykori szépségkirálynő, külön kiemelve, hogy:

    Ha valaki nem beszél velem olyan szépen, sőt, olyan is volt, hogy valaki megpróbálkozott a csúnya beszéddel, én azonnal kiábrándulok.  Velem ne beszéljen senki csúnyán!

    (via Bors

  • Nem azért, amiért sokan gondolják.

    Cher a minap a The Jennifer Hudson Show  című műsorban vendégeskedett, ahol többek között kendőzetlen őszinteséggel vallott arról is, hogy mi az oka annak, hogy inkább nála jóval fiatalabb férfiakkal szeret randizni. A 77 éves énekesnő jelenleg  Alexander "AE" Edwards zenei producerrel alkot egy párt, aki 38 éves, de úgy tűnik, hogy a nagy korkülönbség ellenére is jól megvannak. A Believe című dal előadója ezt annak kapcsán vallotta be, hogy arról kérdezték, annak idején miért utasította vissza Elvis Presley-t.

    Azért történt így, mert ideges voltam, és ismertem a körülötte lévő embereket. Nem azért, mert rossz emberek lettek volna, hanem azért, mert tartottam a hírnevétől... Amikor nem dolgozom, eléggé visszahúzódó vagyok, ahogy akkor is, ha férfiak társaságában vagyok. És hogy mi az oka annak, hogy fiatalabb férfiakkal randizom? az, hogy a velem egykorú vagy idősebb férfiak már nem élnek, és amíg még tehették volna, sosem közeledtek felém, mert féltek tőlem, a fiatalok pedig nem... Őket olyan nők nevelték fel, mint amilyen én is vagyok

    – magyarázta az énekesnő, akit jelenlegi párjával először 2022 novemberében hozták hírbe.

    (via People)

  • Videón a megindító pillanat.

    Képernyőkép 2024-05-01 132751.png
    Fotó: TikTok

    Futótűzként kezdett el terjedni a TikTokon egy videó egy kislányról, akinek sikerült sokak szemébe könnyet csalnia azzal, ahogy édesapja új külsőjére reagált. A pillanatot a büszke édesanya, Paige Robison örökítette és osztotta meg a platformon, ahol mostanra több mint 2,7 milliószor játszották le a felhasználók. A 42 másodperces videó nem véletlenül lett ilyen népszerű: az látható rajta, ahogy a Wren nevű kislány egészen meglepő módon reagál arra, hogy apja megvált jól megszokott szakállától.

    A férfi, Josh Davila utoljára öt évvel ezelőtt borotválkozott meg teljesen; nem csoda, ha négyéves kislánya, Wren meglepődött, amikor először megpillantotta őt. A gyermek nem okozott csalódást: ahelyett, hogy sírva fakadt volna apja arca láttán, inkább ő ríkatta meg a férfit azzal, hogy megdicsérte. A csemete ki is mondta, milyen gyönyörűnek tartja az apját szakáll nélkül, de az is tetszett neki, hogy nem szúr, ha puszit ad neki.

    (via People)

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Index.hu külföld

Besokalltak a nyugati országok, leszámolnának az illegális bevándorlással
A britek Ruandába telepítik a menedékkérők egy ...

Ismét az EU élvonalában: Magyarországon a legmagasabb a fogvatartottak aránya
Nőtt a fogvatartottak aránya, a tagállamok több mint harmadában túlzsúfoltak a ...

Tarjányi Péter: Ukrajna két részre szakadt, a hadereje morális válságban van
A biztonságpolitikai szakértő szerint mélypontra jutott az ország a harcéteri eredménytelenségek ...

Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógának Varsóban
Több fotó is készült, a lengyel külügyminiszter találgatásba kezdett az elkövető ...

Jordána közölte: élelmiszert szállító konvojt támadtak meg izraeli telepesek
A Gázai övezetbe vitt volna humanitárius segélyt, de a telepesek útját ...

Die Welt: Magyarország és Szlovákia fegyvereket ad Ukrajnának, de Orbán Viktort „orosz tengeralattjáróként” emlegetik
A lap azokról a „Putyin-barátokrl” írt, akikkel a német fegyveripar szívesen dolgozik ...

Összecsaptak az Izrael-barát és az Izrael-ellenes tüntetők Los Angelesben
Az Egyesült Államok nagyvárosaiban egyre feszültebb a ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Külfölddel kapcsolatos hírek...

÷Még több Index.hu külföld...

Korábbi hírek Külföld témában...

Last ten...
hozzászólás

a Oltást fejlesztenek a nyérceknek című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA