További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 399,64
EUR : 389,79
USD : 362,83
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Infotech > It-Cafe > Gyors átszervezésbe kezdett az Intel

Gyors átszervezésbe kezdett az Intel

It Café |
Öt részre bomlik a TSCG, és ezzel a döntéssel párhuzamosan Dr. Venkata M. Renduchintala is távozik.

print Nyomtatás
X
Gyors átszervezésbe kezdett az Intel - IT café Mérleg / Egyéb hír

Gyors átszervezésbe kezdett az Intel

Az Intel rendkívül gyorsan reagálta le az előző heti bejelentést, amelynek értelmében csúszik az Intel 7 nm-es gyártástechnológiájuk. A vállalat valószínűleg egy ideje már próbálja felderíteni, hogy miért futnak bele sorozatban harmadszor bizonyos problémákba egy gyártási eljárás bevezetésekor. Mint ismeretes a 14 nm-es node kapcsán sem kezdődött minden hibátlanul, bár akkor a cég azt mondta, hogy ezzel számoltak, és a meghozott döntések miatt majd könnyebb lesz a 10 nm-es technológia bevetése. Nem is tévedhettek volna anno ennél nagyobbat, ez viszont már történelem.

Az Intel most egy szervezeti átalakítást jelentett, amelynek keretében felbontja a TSCG-t (Technology, Systems Architecture and Client Group), vagyis azt a csoportot, amely lényegében egymagában felelt a vállalat összes kritikus tevékenységéért. A döntéssel az alábbi öt csoport jön létre:

  • Technology Development: Dr. Ann B. Kelleher vezetésével a következő generációs gyártástechnológiákért felel.
  • Manufacturing and Operations: Keyvan Esfarjani vezetésével az aktuális gyártási eljárások felfuttatására, illetve az új gyártókapacitások építésére fókuszál.
  • Design Engineering: Josh Walden ideiglenes vezetésével az gyártástechnológiai háttér és a platformokra vonatkozó mérnöki munka összehangolása a célja.
  • Architecture, Software and Graphics: Raja Koduri vezetésével az új architektúrák, illetve a hozzájuk kapcsolódó szoftveres háttér kidolgozása a csoport feladata.
  • Supply Chain: Randhir Thakur vezetésével gondoskodik a megfelelő ellátási láncról, illetve a fontos partnerekkel való állandó kapcsolatról.

Az új struktúrában az egyik legfontosabb feladatot kétségtelenül Dr. Ann B. Kelleher kapta, ugyanis felügyelnie kell a 7 és 5 nm-es gyártástechnológiák további fejlesztését. Az említett hölgy egyébként a 10 nm-es eljárás felfuttatását felügyelte, tehát az új pozícióját tekintve azért ismerős terepen marad. A munkáját segíti majd Dr. Mike Mayberry, aki 36 éven át egyengette az Intel technológiai hátterét, de az év végén nyugdíjba vonul, az átalakítást azonban segíteni fogja a tapasztalataival.

Dr. Ann B. Kelleher
Dr. Ann B. Kelleher (forrás: Intel) [+]

A változásokkal a TSCG, mint egy nagy szervezeti egység megszűnik, így Dr. Venkata M. Renduchintala munkájára sincs tovább szüksége az Intelnek, és augusztus 3-án távozik is a cégtől. Ez a lépés rendkívül érthetetlen, hiszen az említett szakember a saját területén a világ egyik legjobb mérnöke. Nem véletlenül fizetett az Intel anno csak az aláírásárért 25 millió dollárt, tulajdonképpen ez volt az az összeg, amiért sikerült őt rábírni arra, hogy hagyja ott a Qualcommot. Jelenleg azonban akkora problémával küzd az Intel, hogy valakinek el kell vinnie a balhét. Renduchintala pedig évekig koordinálta a gyártástechnológiai fejlesztéseket a TSCG vezetőjeként, tehát sokakkal elhitethető, hogy miatta van ez az egész. Valószínű, hogy a befektetők sem látják át azt, hogy az Intel számos, Brian Krzanich vezetősége alatt meghozott döntéstől szenved, többek között leginkább attól, hogy a tapasztalt mérnökök helyére jóval olcsóbban dolgozó fiatal munkaerő került a korábbi elnök-vezérigazgató első nagy leépítési intézkedéseivel párhuzamosan.

Dr. Venkata M. Renduchintala
Dr. Venkata M. Renduchintala (forrás: Intel) [+]

Dr. Venkata M. Renduchintala egyébként nehezen kezelhető személyiség, és úgy tudjuk, hogy nem igazán jött ki az Intel vezetőségével, ugyanis régóta azt szorgalmazta, hogy a valós változáshoz a vállalati kultúrát kell gyökeresen átalakítani, ezen belül is nagyjából visszatérni ahhoz a működési modellhez, ami még Paul Otellini vezetésével jellemezte az Intelt. Márpedig a vállalat legendás elnök-vezérigazgatója még saját magát sem tekintette mindenhatónak, így Justin Rattner személyében egy olyan vitapartnere volt, aki kontrollálni tudta a vezetői döntéseit. Ez a működési struktúra azért volt olyan hatékony, mert Paul Otellini el tudta magáról fogadni, hogy ember, és elképzelhető, hogy bizonyos kérdésekben téved. De gondot ez nem okozott, mert Justin Rattner egyik feladat az volt, hogy ezzel szembesítse, és az így kialakuló vitákban együtt tudták meghozni a cég számára a legjobb döntéseket. Brian Krzanich azonban hatalomközpontúvá szervezte át az Intelt, amibe nem nagyon férnek bele a viták, és ez már tényleg egy vállalati kultúrát meghatározó kérdés. Nem biztos, hogy egy ekkora cég jól tud működni ilyen formában, de egyelőre az akarat sem látszik arra vonatkozóan, hogy megváltoztassák Krzanich modelljét.

A fentiektől egyébként nem biztos, hogy nagy változást érdemes várni. Bár mindenképpen jobb lehet hosszabb távon a több részre bontott szervezeti felépítés, Dr. Venkata M. Renduchintala távozása hatalmas veszteség lesz az Intelnek, még akkor is, ha most mindenképpen fel kell mutatni egy bűnbakot. Ráadásul a cég nemrég vesztette el Jim Kellert, igaz az elismert mérnök távozása családi okokra vezethető vissza.

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
It Café

Az Insta360 ellen fordítja a hatóságokat a GoPro
Az USA kivizsgálja a GoPro panaszát: a cég szerint egy kínai vállalat sérti a szabadalmaikat, ezért az Insta360 termékek importját is ...

Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
Az AI-t kiszolgáló adatközpontok olyan nagy energiaigénnyel bírnak, hogy egyre több atomenergiára van ...

Letartóztatták a bitcoin-Jézust
Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger ...

A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és ...

Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
A DMA értelmében az iPadOS-t is kapuőrnek mondta ki az Európai Bizottság, így erre is technológiai alapdíjat vet ki az ...

Célkeresztben az OnlyFans, amiért pornót nézhetnek a gyerekek
Az életkorhitelesítési intézkedések miatt kezdenek vizsgálatot a britek az OnlyFans ...

Kapnak egy rakás reklámot a Roblox játékosai
Videohirdetésekre készülhetnek ezentúl a virtuális világokban a Roblox ...

Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a ...

A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló ...

Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
Az SK Hynix jelezte: akkora a terjeszkedés az AI-szolgáltatások piacán, hogy 2024-re az összes, 2025-re közel az összes HBM chipet ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Informatikai PC hírek...

÷Még több It Café...

hozzászólás

a Gyors átszervezésbe kezdett az Intel című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA