További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 399,64
EUR : 389,79
USD : 362,83
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Infotech > It-Cafe > Az Y-generáció és a digitális biztonság

Az Y-generáció és a digitális biztonság

It Café |
Egy friss tanulmány szerint több mint egyharmaduk (37%) úgy gondolja, hogy ő túl unalmas ahhoz, hogy kiberbűncselekemény áldozatává váljon.

print Nyomtatás
X
Az Y-generáció és a digitális biztonság - IT café Biztonság hír

Az Y-generáció és a digitális biztonság

Egy friss tanulmány szerint több mint egyharmaduk (37%) úgy gondolja, hogy ő túl unalmas ahhoz, hogy kiberbűncselekemény áldozatává váljon.

A Kaspersky legújabb, More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones, azaz Minden eddiginél összekapcsoltabban: hogyan alakítjuk ki a digitális komfortzónáinkat c. globális jelentése azt vizsgálja, hogyan változtatjuk a szokásainkat annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjuk a technológia szerepéhez az életünkben.

A felmérés készítői azt tapasztalták, hogy bár az Y-generációsok (jellemzően az 1980 és 1995 között születettek) az online biztonságuk erősítését tervezik, a cselekedeteik egészen másról árulkodnak, ugyanis sok Y-generációs gondolja úgy, hogy ő túl unalmas a kiberbűnözők számára, ám 36%-uk mégis azt érzi, hogy többet kellene tennie a digitális biztonsága megerősítéséért, ám ez általában eléggé hátra sorolódik a teendői listáján.

Miután az „új normális” sokakat kényszerített otthoni munkára, az Y-generációsok számára az otthon lassacskán technológiai központtá válik – írják a felmérésben. Most már naponta csaknem két (1,8) órával többet töltenek online az év elejéhez viszonyítva – ez napi átlagban 7,1 órát jelent az online térben. Csaknem a felük (49%) mondta azt, hogy mióta több időt töltenek online, azóta tudatosabban viszonyulnak a digitális biztonság kérdéséhez. Az Y-generációsok a közösségi médiafelületeken töltik a legtöbb időt, de csaknem kétharmaduk (61%) számolt be arról, hogy az online randioldalak otthonról történő látogatása különös aggályt jelent a digitális biztonságuk szempontjából.

Az aggályok kezeléséről szólva az Y-generációsok csaknem fele (52%-a) kizárólag hivatalos áruházakból (pl. az Apple Store és a Google Play áruházból) származó megbízható alkalmazásokat használ a készülékén, 49%-uk pedig minden készülékén rendszeresen futtat vírusirtó programokat, hogy megvédje magát. Az Y-generációsok 13%-a egy kis huncutságtól sem riad vissza: elmondták ugyanis, hogy a szomszédjuk tudta nélkül használták annak Wi-Fi-jét.

„A 2020-as év meghatározó szerepet játszott a digitális otthon kialakulásában. Mivel világszerte nagyon sokunkat érintettek a kijárási korlátozások, drasztikusan többet használtuk a technológiát kapcsolattartásra, illetve sokkal többet hagyatkoztunk rá. Emiatt úgy gondoltuk, érdemes lenne készíteni egy tanulmányt, amelyből kiderül, hogy miként hatott az idei év a digitális élettel kapcsolatos cselekedeteinkre és érzéseinkre, melyek a »digitális komfortzónáink«, és mit jelentenek a számunkra? Nem meglepő, hogy az Y-generációsok – akik meghatározó szerepet játszanak az elkövetkező évek technológiahasználatának módjában – nagyobb hangsúlyt helyeznek a digitális biztonságra, főleg most, amikor a munkahely és az otthon közötti határok egyre inkább elmosódnak. A digitális fenyegetésektől egyszerűen is megvédhetjük magunkat, és ez segíthet nekünk annak jobb megértésében, hogy miként optimalizálhatjuk a biztonságot az egyéni »digitális komfortzónákon« belül” – mondta Andrew Winton, a Kaspersky marketingért felelős alelnöke.

„Azt szokás mondani, hogy az Y-generációsok digitális bennszülöttek, és ez a tény újabb kihívásokhoz is vezethet, amelyek következtében ennek a csoportnak meg kell találnia a saját „digitális komfortzónáját”. Már az a tény is, hogy sokan egy lakótárssal laknak együtt, hozzájárulhat ahhoz, hogy nem érzik magukat digitálisan biztonságban, különösen az összeköltözés kezdetén. Ezen az érzésen még tovább ronthat, hogy ez a generáció hajlamos gyakran költözni és munkahelyet váltani. Ilyen esetekben fontos nyíltan elbeszélgetni a lakótárssal ezekről az aggályokról: például a biztonsági szoftver költségeinek megosztásáról és a közösen használt eszközök használatára vonatkozó szigorú szabályok lefektetéséről, valamint igyekezni kell minél jobban megismerni egymást” – kommentálta a tapasztalatokat dr. Berta Aznar Martínez, a barcelonai Ramon Llull Egyetem vezető pszichológusa.

Azóta történt

Előzmények

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
It Café

Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
Az AI-t kiszolgáló adatközpontok olyan nagy energiaigénnyel bírnak, hogy egyre több atomenergiára van ...

Letartóztatták a bitcoin-Jézust
Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger ...

A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és ...

Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
A DMA értelmében az iPadOS-t is kapuőrnek mondta ki az Európai Bizottság, így erre is technológiai alapdíjat vet ki az ...

Célkeresztben az OnlyFans, amiért pornót nézhetnek a gyerekek
Az életkorhitelesítési intézkedések miatt kezdenek vizsgálatot a britek az OnlyFans ...

Kapnak egy rakás reklámot a Roblox játékosai
Videohirdetésekre készülhetnek ezentúl a virtuális világokban a Roblox ...

Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a ...

A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló ...

Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
Az SK Hynix jelezte: akkora a terjeszkedés az AI-szolgáltatások piacán, hogy 2024-re az összes, 2025-re közel az összes HBM chipet ...

Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Informatikai PC hírek...

÷Még több It Café...

hozzászólás

a Az Y-generáció és a digitális biztonság című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA