További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 393,49
EUR : 387,87
USD : 357,68
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Gaming > Gamestar > Milyen gamer monitort érdemes venni idén? Segítünk választani!

Milyen gamer monitort érdemes venni idén? Segítünk választani!

Gamestar |
Attól függően, hogy új vagy régi konzolon, netán PC-n játszol, hogy milyen felbontást szeretnél, vagy hogyan játszanál, más és más monitor illeszkedik a te igényeidhez.

print Nyomtatás
X
Milyen gamer monitort érdemes venni idén? Segítünk választani!

Milyen gamer monitort érdemes venni idén? Segítünk választani!

|

Attól függően, hogy új vagy régi konzolon, netán PC-n játszol, hogy milyen felbontást szeretnél, vagy hogyan játszanál, más és más monitor illeszkedik a te igényeidhez.

Míg régen annak is örültünk, ha méretes CRT monitorunkat "laposra" tudtuk cserélni, ma már teljesen más szempontokat érdemes figyelembe venni kijelzővásárlás előtt. Számos gyártó kínál kimondottan a gamerek számára optimalizált termékeket, amiknél a felbontás, a képfrissítési sebesség, és az alacsony válaszidő az elsődleges, így biztosítva a lehető legsimább élményt.

Az ASUS felhozatalában van olyan monitor, amivel teljesen kihasználhatjuk a PlayStation 5 és az Xbox Series X előnyeit; olyan, ami kimondottan az e-sportolóknak szól, de azoknak is kínál egy opciót a gyártó, akik utazásokra vinnének magukkal egy kompakt, mégis nagy tudású megjelenítőt. Most elmondjuk, az egyes termékek milyen igényeket szolgálnak ki, hogy könnyen eldönthessétek, melyik lenne a számotokra leginkább ideális.

Hatalmas monitor, HDMI 2.1-gyel - ASUS ROG Swift XG43UQ

A HDMI 2.1 viszonylag újnak számít - olyannyira, hogy a CES 2021-en debütáltak az első, a technológiát támogató monitorok, köztük a februárban érkező XG43UQ-val. Azért fontos, mert ez teszi lehetővé, hogy az új konzolokon akár 4K-s felbontás és 120 Hz-es képfrissítési sebesség mellett játszhassunk, ami most még eleve kevés játéknál opció, de aminél engedélyezve van, ott tényleg sokat számít.

Az ASUS ezen újdonsága egy 43"-es kijelző, ami VA panelt kapott és 144 Hz-es frissítési rátát támogat, továbbá 1000-nites fényerővel képes világítani, lefedi a DCI-P3 színtartomány 90%-át, és teljes mértékben kihasználhatjuk vele a HDR előnyeit. Rögtön kettő HDMI 2.1-es csatlakozót szereltek rá, de van egy DisplayPort 1.4 is. Az ELMB Sync tecnhológia segít az elmosódások kiküszöbölésében.

E-sportolók álma - ROG Swift 360Hz PG259QNR

A PG259QNR-t inkább a PC-sek fogják szeretni, közülük is azok, akik érdeklődnek a kompetitív játékok és az e-sportok iránt. A 24,5"-es, Full HD (1920x1080-as felbontású) monitor ugyanis 360 Hz-et is támogat, a képélességet és a szakadásmentességet pedig az NVIDIA G-SYNC technológiája garantálja. A Fast IPS technológia 1 ms-os válaszidőt biztosít, ami kiemelten fontos, hogy érvényesülni tudjunk az online ütközetek során, a Reflex Latency Analyzer pedig visszajelzést ad arról, mennyi a rendszer, az egér, valamint a megjelenítő által előidézett késleltetés. Csatlakozók tekintetében egy HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.4, egy 3.5-es jack, valamint két USB 3.0 áll rendelkezésünkre.

A szűkebb hellyel gazdálkodó játékosok számára külön jó hír lehet, hogy olyan állvánnyal érkezik, amit akár az asztalra is szerelhetünk, így a talp nem foglal helyet. Az ASUS Aura Sync technológiával környezeti fényt ad - mert ugye ami nem világít színesen, az nem is igazán gamer.

Hordozható monitor, hogy utazás közben is kényelmesen játszhass - ASUS ROG Strix XG17AHP

A PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et nem úgy alkották meg, hogy könnyen a hónunk alá tudjuk őket csapni, de ha nyaralás során esténként, sunyiban, vagy akár a családdal együtt játszanánk valamit, kicsinek találjuk a Switch vagy okostelefonunk képernyőjét, netán szükségünk van laptop mellé egy kevés helyet foglaló második monitorra, az XG17AHP segíthet. A 17,3"-es, Full HD IPS monitor egy beépített, 7800 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, USB-C-n tölthetjük és MicroHDMI-n keresztül kapcsolódhatunk hozzá. Hangszórót is szereltek bele, de ha inkább fülessel használnánk, a 3.5-es jackhez könnyen csatlakozhatunk.

240 Hz-es képfrissítési sebessége és 3ms-os válaszideje szintén azt mutatja, hogy kimondottan játékosoknak tervezték. Használhatjuk a tripod monitorállvánnyal, ha magasítani szeretnénk, de a Smart Cover segítségével is kitámaszthatjuk, akár egy tabletet. Hordozhatóságához hozzájárul, hogy mindössze 1060 g-ot nyom, és 1 cm vastag.

Kiváló ár-érték arány - ASUS VP249QGR

Ha nincsenek olyan nagy igényeid, amiket csak a fent említett monitorok tudnának kiszolgálni, vagy netán kisebb büdzséből gazdálkodsz, mégis szeretnél egy játékra alkalmas megjelenítőt, a VP249QGR megfelelő lehet számodra. Ez a szinte kávamentes, 23,8"-es monitor IPS panelt kapott, 1 ms-os válaszidővel rendelkezik, 144 Hz-et támogat, és az Adaptive-Sync (FreeSync) segít az elmodódások kiküszöbölésében. Bár a HDR nem támogatott, a Shadow Boost segítségével jobban láthatjuk az árnyékos részeken megbújó ellenfeleket. Az élményt számos további technológia fokozza. Csatlakozhatunk hozzá HDMI-n, DisplayPorton és D-subon (VGA) keresztül is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Gamestar

A Counter-Strike 2-ben már az időt is megfagyaszthatják a csalók, és külső program sem kell hozzá
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha még most is ilyen állapotban van a játék, valóban méltó utódja-e a ...

Infók és képek szivárogtak ki a Valve következő játékáról
Még nem a Half-Life 3-at készíti a csapat, egészen más játék formálódik ...

Újabb részletek szivárogtak a Sony teljes értékű kézi konzoljával kapcsolatban
Egy újságíró állításai egybevágnak a korábbi ...

10 nyomasztó játék, amivel ellensúlyozhatod a napfényes tavaszt
Jó kedved van? Szeretnéd, ha nem lenne? Akkor próbáld ki ezen játékok ...

Braid, Anniversary Edition és még 9 új mobiljáték, amire érdemes figyelni
Két kiváló emulátor is megjelent a héten iPhone-okra, így a nosztalgiázni vágyók mobilon is újraélhetik fiatal(abb)kori ...

Ez lehet az Epic Games Store következő ajándéka
De az is elképzelhető, hogy az azutáni lesz - a lényeg, hogy a Mega Sale alatt biztosan ...

Ezért nem jön a Grand Theft Auto VI PC-re a konzolos verziókkal együtt
A Rockstar egyik volt fejlesztője elmondta, mi áll a ...

Új képeknek örülhetnek a Stranger Things-rajongók
Befutott pár fotó a Stranger Things 5. évadának ...

2025-ben sem maradunk Budapest Comic Con nélkül
Még véget sem ért a most hétvégén pörgő Comic Con, máris bejelentették a 2025-ös ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Pc-s játék hírek...

÷Még több Gamestar...

hozzászólás

a Milyen gamer monitort érdemes venni idén? Segítünk választani! című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA