További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 393,49
EUR : 387,87
USD : 357,68
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Gaming > Gamestar > A legjobb állások várják az ELTE Informatikai Karán végzetteket

A legjobb állások várják az ELTE Informatikai Karán végzetteket

Gamestar |
Az ország legrangosabb informatikai képzésén szerezett diploma biztos belépőt jelent a csúcstechnológia világába.

print Nyomtatás
X
A legjobb állások várják az ELTE Informatikai Karán végzetteket
Hirdetés

A legjobb állások várják az ELTE Informatikai Karán végzetteket

|

Az ország legrangosabb informatikai képzésén szerezett diploma biztos belépőt jelent a csúcstechnológia világába.

Az ELTE Informatikai Karán végzettek szinte azonnal elhelyezkednek a munkaerőpiacon, ahol kiemelkedő lehetőségek várják őket. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai alapján a kezdő bruttó átlagfizetésük 400-450 ezer forintról indul, de pár év alatt - különösen a vezető fejlesztői pozíciókban - 1 millió forint fölé is emelkedhet. 

Tisztában vannak ezzel a pályaválasztók is. Az ELTE IK közel 3000 hallgatójával a legnépszerűbb kar, a programtervező informatikus szak iránt érdeklődők közel fele minden évben ide adja be jelentkezését. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt.

Hirdetés

A világban zajló események miatt szinte napról napra felértékelődik az informatikai tudás. Az iparágak digitális átalakulása alapjaitól átformálja az élet minden területét, a gazdaságtól kezdve a kormányzati szolgáltatásokon át a kikapcsolódásig. A képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat. 

Ugyanakkor a diploma nélkülözhetetlen a sikeres pályafutáshoz, és fontos, hogy ehhez jó egyetemet válasszunk. A programtervező informatikus képzésben az ELTE Informatikai Kar hazánkban és külföldön egyaránt elismert intézmény, mely versenyképes diplomát ad,  emellett biztos belépőnek számít a csúcstechnológia világába. Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

A mesterséges intelligencia mesterei 

Ma még senki nem láthatja pontosan, hogy az egyre gyorsuló technológiai fejlődés milyen irányokat vesz a távolabbi jövőben, azt azonban nagy bizonyossággal állíthatjuk, hogy a közeli jövőt meghatározó megatrendek a nagy adattömegeket gyűjtő és elemző, intelligens és automatizált rendszerek, a hálózati architektúrák és összetett szoftverkörnyezetek, elosztott rendszerek területén bontakoznak ki. Aki informatikai pályára lép, nemcsak felhasználó lesz, hanem a digitális megoldások alkotójává válik, aki programtervező informatikusnak tanul, nemcsak a saját, hanem mindannyiunk jövőjét építi.  

Az ELTE Informatikai Kar ehhez versenyképes tudást ad az alapképzéstől a doktori képzésig. Az oktatás kiemelkedő minőségét több mint száz fős, magasan kvalifikált és jelentős ipari-innovációs tapasztalattal rendelkező oktatói kar biztosítja, ugyancsak száznál több ipari partner együttműködésével. A piaci szereplőkkel ápolt, nagyon szoros szakmai kapcsolatra jellemző, hogy az Informatikai Kar több képzési programját is velük együtt dolgozza ki.

Az együttműködés részeként a karon új típusú, ún. ipari tanszékek működnek, melyek sorát a Deutsche Telekom (T-Labs) támogatásával létrehozott Adattudományi- és Adattechnológiai Tanszék nyitotta meg 2016-ban, majd pedig megalakult a Mesterséges Intelligencia Tanszék is a Bosch Magyarország támogatásával. A kutatólaborokban a hallgatók akár már alapszakosként is valós kutatás-fejlesztési feladatok megoldásába kapcsolódhatnak be, vállalati szakemberekkel együttműködve, így az elméleti tudáson túl a munkaerőpiacon keresett, naprakész ismeretekre és szakmai gyakorlatra is szert tesznek. A kar széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően hallgatók emellett számos európai és Európán kívüli egyetemen szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot tanulmányaik részeként.

Az informatika meghatározó, jövőformáló területeit speciális, adattudományra, kiberbiztonságra, mesterséges intelligenciára fókuszáló mesterképzési programok keretében tanulmányozhatják az ELTE IK hallgatói. Az önvezető autózást középpontba állító Autonómrendszer-informatikus mesterképzés 2018-ban indult a Bosch Magyarországgal együttműködésben. Valamennyi mesterképzés elérhető angol nyelven is, a képzési programok megfelelnek az EIT Digital Master School európai követelményrendszerének, és kettős diplomás formában is elvégezhetők. 

Ha szeretne közelebbről is bepillantani a programtervező informatikusok rendkívül izgalmas és színes, szerteágazó munkájába, akkor regisztráljon az ELTE IK online nyílt napjára, és december 3-án részletesen megismerheti a keresett szakemberek előtt feltáruló, kivételes lehetőségeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)

Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Gamestar

XDefiant lootolás: így zsákolhattok be rengeteg ingyen cuccot a Ubisoft új lövöldéjéhez
Ma érkezik az XDefiant, amihez egy rakat apróságot szerezhetünk pár kattintással és lelkes ...

Téged mi idegesít fel legjobban az online multiplayer játékokban?
Újabb izgalmas kutatással jelentkezik az ELTE, a legszerencsésebb kitöltők pedig értékes vásárlási utalványokat ...

Nem hangzik túl jól: mindent megjegyez a Microsoft új mesterséges intelligenciája, amit a gépeden csinálsz
Elsőre kissé borzongatónak tűnhet a Recall, de a redmondiak szerint nem kerülnek veszélybe a ...

A Dead Cells sorozat első trailere nagyon izgalmas kalandot ígér
Az elmúlt évek egyik legjobb roguelike játékából adaptáció készül, ebből nézhetünk meg néhány ...

Pinokkió is csatlakozik a Micimackó: Vér és méz univerzumához, új infók derültek ki a filmről
Soha nem fog véget érni ez a rémálom, amibe Micimackó és barátai ...

Tovább késik a The Sims kihívója, és már ígérni sem mernek a fejlesztők
Június 4-én jött volna a korai hozzáféréses változat, de a Life by You még nincs olyan állapotban, hogy a Paradox szabadjára merje ...

10 érdekesség A nyolcadik utas: a Halál kapcsán
Mert az űrben még 45 év után sem hallja senki a ...

Kell még neki idő, de készül a következő Resident Evil remake
Nagyon úgy néz ki, hogy a Capcom folytatja a ...

Végre választ kaptunk a Stardew Valley egyik legfontosabb kérdésére
Vad elképzeléseink voltak, de most már tudjuk, hogy mi a ...

5 skandináv filmrendező, aki sokat adott a világnak
Sokat kaptunk tőlük, de nem vagyunk értük elég ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Pc-s játék hírek...

÷Még több Gamestar...

hozzászólás

a A legjobb állások várják az ELTE Informatikai Karán végzetteket című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA