Pálinkás József Új Világ Néppártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon.

2021. január 26., 21:46

Szerző:

 

 

Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt.

 

A párt a közleményében azt írta, nyitottak az összefogás hat pártjával és a kormányváltást akaró civil szervezetekkel való együttműködésre a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain. “Az Új Világ Néppárt – tudomásul véve a jogszabályi kényszert és felismerve a politikai felelősséget – vállalja, hogy jelöltjei részt vesznek az előválasztáson. Vállalja, hogy ezzel lemond az önálló listaállítás jogáról. Tesszük ezt azért, hogy ne aprózódjanak szét a változást akarók szavazatai” - írták.

 

Amennyiben az előválasztás feltételei nem teszik lehetővé az Új Világ Néppárt részvételét, akkor önállóan indul a 2022-es országgyűlési választásokon - közölték. 

 

Az ellenzéki összefogás hat pártja a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. Az összefogás december végén jelentette be, hogy  közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson: így mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal vesznek részt.

 

Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt korábban már úgy nyilatkozott, nem vesznek részt az ellenzéki összefogásban.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.