További oldalaink: profHOUSE.hu ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  sussunk-fozzunk.hu online szakácskönyv...   -  rpass.hu Kijelentkezve...
Kijelentkeztél a Hírsumma.info-ról Sajtóközlemények beküldéséhez jelentkezz be...

HÍRSUMMA.info

CHF : 396,83
EUR : 387,78
USD : 359,69
hirdetés




Itt vagyunk: Főoldal > Belföld > Index-belfold > Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják

Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják

Index.hu Belföld |
A lelkész alaptalannak tartja a vádakat.

print Nyomtatás
X
Index - Belföld - Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják
2024.03.28. 13:14
Azzal gyanúsítja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Iványi Gábort, hogy a két évvel ezelőtt, 2022. február 21-én a Dankó utcában tartott, előre be nem jelentett NAV-razzia során a vezetésével hatóság elleni erőszak történt.

Iványi Gábor a Népszavának számolt be az ellene felhozott vádakról, amikor csütörtök reggel kijött a vádhatóság épületéből, ahova gyanúsítottként idézték be. Elmondta, hogy a hatóság elleni erőszak büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés. 

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze alaptalannak tartja a gyanúsítást, és nem tett vallomást az ügyben. Iványit szimpatizánsai várták odakint.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozásban 2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást, lefoglalást végeztek. Iványi Gábor mint a szervezet vezetője a többször elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és más személyekkel kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

"Ezt elősegítendő Iványi Gábor és a felhívására a jelenlévők – köztük dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő és egy európai parlamenti képviselő – a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták 

– írták. Az ügyben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a két gyanúsítottat.

Évek óta húzódik Iványiék ügye

Mint azt megírtuk, a MET és a kormányzat között már évek óta konfliktus van, és Iványi Gábor egyházától számos támogatást elvontak. Több alkalommal is  pénzbírságot kaptak, miközben nem jutottak hozzá azokhoz a forrásokhoz sem, amelyekre – állításuk szerint – törvényileg jogosultak lennének. Emiatt a MET már az Alkotmánybíróságot is megjárta – nem sok sikerrel.

Februárban – két évvel azután, hogy a NAV fegyveresei váratlanul ellepték a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség központját és gazdasági hivatalát – háromórás házkutatás után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói bilincsben vitték el a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét. Ónodi István lelkész ellen „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt indítottak eljárást, majd indítványozták a letartóztatását is.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET Egyház) 1981. október 1-jén alakult. A felekezet a Magyarországi Metodista Egyházból vált ki 1973-ban, majd nyolc éven át nem kapott hivatalos egyházi státuszt. Ma hat helyszínen, az ország különböző pontjain vannak gyülekezetei. 2010-ben, egy új törvény értelmében, a MET-től ismét megvonták a hivatalos egyházi státuszt, ami jelentős hátrányt jelentett az egyháznak. 2022-ben újra bejegyezték Iványi Gábor egyházát. 

Az előzmények

A NAV BF Központi Nyomozó Főosztályán indult nyomozás költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség érintettségével. A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának bűnügyi jelzése szerint a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola képviselői a 2015. január 1. és 2019. augusztus 31. napja közötti időszakban bejelentették munkavállalóik foglalkoztatását, azonban járulékbevallást nem adtak be utánuk.

Az egyéni járulékokat munkabérükből levonták, azonban sem az egyéni, sem a kifizetői közterheket nem vallották be, és nem fizették meg, ezzel a költségvetésnek – az előzetes adatok szerint – 190 055 054 Ft mértékben vagyoni kárt okoztak. Fentieken túl megállapítható, hogy az intézmény fenntartójának, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek több szociális, oktatási és idősgondozó tagintézménye van országszerte. A beazonosított intézmények vonatkozásában is megállapította az adóhatóság, hogy a foglalkoztatók bejelentették munkavállalóik foglalkoztatását, azonban járulékbevallást nem adtak be utánuk. A 14 gazdálkodó vonatkozásában 1282 fő alkalmazottat azonosítottak, akik után a fizetendő közterhek kapcsán 3 084 000 000 Ft összegben becsülték meg a lehetséges adóhiány mértékét.



Gyorsolvasása a cikknek

Az oldal további hírei...

Last ten...
Index.hu Belföld

Békemenetet jelentettek be június elsejére
Több mint két éve nem volt hasonló ...

Gyanúsnak találták az egyik momentumos képviselő vagyonnyilatkozatát, vizsgálat indulhat
Negyedmilliárd forint hibádzik Varga Dániel fideszes képviselőjelölt ...

Látványos égi jelenséget csodálhatunk meg szombat hajnalban
Ennek eredményeképp látványos égi jelenséget is ...

Vitézy Dávid rögtön üzent, miután Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke feltűnt Karácsony listáján
Határozott felszólítást küldött a főpolgármester-jelölt ...

Előkerült egy újabb felmérés: csak három párt jutna most be a parlamentbe
Az IDEA megmérte, milyen eredmény születne, ha országgyűlési választás ...

Orosz Bernadett: Ezzel a jogi környezettel a bántalmazó a kormány meghosszabbított ökle
Szeretné ha a rendszer megvédené az áldozatokat, ezért beszáll a ...


÷A legfrissebb hírek a főoldalon: kattints ide!

÷További mai Belföldi hírek...

÷Még több Index.hu Belföld...

hozzászólás

a Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják című hírek részlethez

HÍRSUMMA

1 


A hírekhez való hozzászóláshoz regisztráció szükséges! Regisztráció vagy Belépés
A regisztráció mindössze 1 perc. Cserébe saját profilod lesz, képet tölthetsz fel, és bármihez hozzászólhatsz!






További oldalaink: profHOUSE.hu ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
©2007-2024(2010) HÍRSUMMA.info | Időjárás | Ipresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép | Fórum | Sajtóközlemények beküldése
© designer & create by MAdMA