Micheliszék a Hungaroringet és a Zöld Poklot is visszakapják

2020.05.29. 08:14

Radikálisan átdolgozott versenynaptárral, csak európai helyszínekkel készülnek a koronavírus-járvány idejére a túraautó-világkupa szervezői, akik szeptembertől hat helyszínen összesen 16 futamot tartanának meg. Jó hír, hogy a WTCR címvédője, Michelisz Norbert így újra versenyezhet hazai pályán – együtt a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norberttel és az ETRC mezőnyével, , és a WTCR visszatérhet a legendás nürburgringi 24 órás versennyel együtt a Nürburgring Nordschleifére is. Új helyszínként lép be az olaszországi Adria versenypálya.

A szervezők a járványügyi helyzet miatt döntöttek úgy, hogy törlik az ázsiai helyszíneket a 2020-as naptárból, és csak Európában, ott is a lehető legkompaktabb módon tartják meg a szezont. Ez azt jelenti, hogy csak hat helyszínre utaznak el, ebből kettőn – az eredeti 2020-as tervek szerint – csak két futamot rendeznek, négyen viszont visszaköszön majd a 2019-ből is ismerős, háromfutamos lebonyolítási rendszer.

Sőt, a járvány okozta gazdasági hatások miatt 2021-re is vizsgálják annak a lehetőségét, hogy adott esetben csökkentik az ideális esetben megtartandó 20 futam számát, hogy ezzel is segítsék a nehéz helyzetbe került csapatokat.

A WTCR főnöke, Francois Ribeiro kiemelte, hogy természetesen figyelemmel követik az egyes országokban a járványhelyzet alakulását, de remélik, hogy nem kell újabb naptármódosítással élni majd az ősszel.

Így néz ki a naptár:

  • szeptember 12-13. – Salzburgring, Ausztria – 2 futam
  • szeptember 24-26. – Nürburgring Nordschleife, Németország – 2 futam
  • október 10-11. – Slovakia Ring, Szlovákia – 3 futam
  • október 17-18. – Hungaroring, Magyarország – 3 futam
  • október 31.-november 1. – Aragón, Spanyolország – 3 futam
  • november 14-15. – Adria, Olaszország – 3 futam