Könnyedén nyert a Hertha az Union Berlin ellen - videó

Horizontal
Hertha Berlin's Belgian forward Dodi Lukebakio (L) celebrates with team mates the 2-0 during the German first division Bundesliga football match between Hertha Berlin and FC Union Berlin on March 22, 2020 at the Olympic stadium in Berlin, Germany. (Photo by Stuart Franklin / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Hertha Berlin a Bundesliga újrakezdése után egy győzelemmel, míg a vendég Union Berlin egy vereséggel a háta mögött érkezett a péntek esti mérkőzésre. A Dárdai Pál fiát, Mártont is a kispadon tudó hazaiak 4-0-ra nyertek a bajnokság 27. fordulójában, és a tabella 10. helyére jöttek fel.

Nehezen pörögtek fel a csapatok a nézők nélküli meccsen, ahol az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott negyedórát követően, de az Union kapusa a helyén volt, így maradt a 0-0.

A Hertha nagy nyomást helyezett ellenfelére, 26 perc után már 65-35% volt a labdabirtoklási irány.

A 27. percben egy szépen felépített akció végén Cunha kapott az ötös sarkán egy jó passzt és gyönyörűen sarkalta kapura a játékszert.

Az Union kapusa, Rafal Gikiewicz azonban újra nagyot védett, és szögletre mentett.

A hazai csapat a félidőt végül négy kaput eltaláló lövéssel zárta, míg a vendégeknek ez egyszer sem sikerült. Gól azonban nem született az első 45 percben, így 0-0-s eredménnyel vonultak el rövid pihenőre a felek.

A második játékrészben alaposan belekezdtek az együttesek, és az 51. percben egy tökéletes bal oldali beadás után Ibisevic fejelte be a labdát a kapuba.

A 35 éves veterán támadónak ez volt az ötödik gólja a bajnokságban, az előző körben a Hoffenheimnek is betalált.

Ezek után az Union Berlin rövidzárlatot kapott, a középkezdés után eladták a labdát, Ibisevic pedig a találata után gólpasszt adott Lukebakiónak, aki szép csel után elfektette a kapust, majd az üres hálóba talált. Egy percen belül két hazai gól, 2-0 lett így a Herthának.

Továbbra sem volt azonban megállás a mérkőzésen, a 61. percben a hazaiak gyakorlatilag mattolták a vendég védelmet, és egy tökéletes támadás után Cunha lőtt a kapuba.

3-0 után sem adták fel a vendégek a reményt, a 72. perc végére kihasználták mind az öt cserelehetőségüket, hogy frissítsék a sorokat és valamilyen színt vigyenek az addig gondokkal küszködő támadójátékukba.

Ehhez képest a 77. percben egy szögletet követően Boyata fejelt a kapuba, így 4-0-ra módosította az eredményt, amely már nem változott a lefújásig.