Szürke és pikkelyes a 2020-as Alfa Romeo F1-kocsi, egyelőre

M226200
2020.02.14. 09:47

Fioranóban, a Ferrari tesztpályáján bukkant fel először a 2020-as Forma-1-e szezonra szánt Alfa Romeo, ami egyelőre szürke, és a márka címerében található kígyóra utalva pikkelyes mintát kapott, a címert valentin nap jegyében egy szívbe foglalva.

Egy éve szintén február 14-én mutatták be az autót, akkor ugyancsak speciális, egyszeri festéssel, szóval senki ne lepődjön meg, ha esetleg jövő héten, a barcelonai teszten nem ugyanezzel a mintával mutatják be hivatalosan az autót.

A fioranói teszten Kimi Räikkönen ült az autóban, a reklámforgatással egybekötött minitesztről viszont több információt nem közöltek.

A Mercedes is megmutatta magát teljes valójában

A hétfői, szponzorbejelentéssel egybekötött bemutatón még csak a 2019-es autót festették át a Mercedesnél a 2020-as színekre, február 14-én, pénteken, röviddel egy éles teszt előtt viszont már a végleges autót is megmutatta a világbajnok csapat.

A W11 névre keresztelt autóval pénteken a világbajnok Lewis Hamilton, illetve csapattársa, Valtteri Bottas is kigurul majd a silverstone-i pályára, erről később képeket, majd kora este videót is közöl majd a Mercedes, így a Red Bull után másodikként őket is lehet majd mozgás közben látni – ezt YouTube-on is közvetítették.

A Mercedes eddig is a csúcsot jelentette az oldalsó légbeömlők előtti terelőket nézve, de 2019 telén sikerült még tovább fejleszteni a hihetetlenül komplex rendszert. Az első szárnynál megtartották a 2019-ben bevált koncepciót, amit 2020-ra egyre több csapat vett át, és az orr is minden eddiginél keskenyebbnek tűnik.

Este érkezik az Alpha Tauri is

A péntek egyébként sűrűnek ígérkezik bemutató szempontjából, az Alfa Romeo – ami szinte biztosan a tavalyihoz képest merőben új festéssel érkezik majd – a szerdai, hivatalos bemutató előtt pénteken pályára gurul Olaszországban, ahonnan legalább kémfotók várhatók majd, míg a nevet váltó, Alpha Tauriként folytató Toro Rosso este grandiózus bemutatóra készül, amihez egy ház falára rögzítették a bemutatásra váró autót.