Az LSU nyerte az egyetemi amerikaifutball-bajnokságot – videó

egyetemi foci
BATON ROUGE, LOUISIANA - OCTOBER 26: Quarterback Joe Burrow #9 of the LSU Tigers in action against the Auburn Tigers at Tiger Stadium on October 26, 2019 in Baton Rouge, Louisiana. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az LSU 42-25-ös sikerével ért véget az egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) fináléja, amelyet a címvédő Clemson Tigers ellen játszottak.

A találkozó legjobbja az LSU irányítója, Joe Burrow volt, aki 463 passzolt yarddal és öt touchdown átadással zárta az estét, egyszer pedig ő vitte a labdát a célterületre. Burrow - aki elnyerte a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman-trófeát is - így 60 passzolt td-vel zárta a 2019-es szezont, és szinte biztos, hogy ő lesz a profiliga (NFL) amatőr játékosbörzéjének (draft) elsőként kiválasztott játékosa. A címvédő Clemson sorozatban 29 győztes mérkőzés után kapott ki, a csapat irányítója, Trevor Lawrence 26. összecsapásán első vereségét szenvedte el a csapattal. A döntőt az NFL-es New Orleans Saints otthonában, a Mercedes-Benz Superdome-ban rendezték 76 885 néző előtt.