Vágólapra másolva!
Gyaníthatóan nincs sok ember az országban, aki kapásból megmondja, hol van Jacusiro. A cikk szerzője sem tudta ezt addig, amíg ki nem sorsolták a decemberi női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. Ekkor derült ki, hogy az amúgy (részben) Kumamotóban rendezendő vb-n a magyar csapat három csoportmeccsét is ebben a városkában játssza le. A japánok pedáns emberek, másfél hónappal a vb kezdete előtt el is kezdték a ráhangolódást a nagy eseményre.

Miközben a világbajnokságon

lesznek olyan csapatok, amelyeknek ki sem kell mozdulniuk Kumamotóból,

addig a magyar válogatottat rendesen megutaztatják a szervezők. Bár a világbajnokságot úgy hirdették, hogy a torna Kumamotóban lesz, ez csak részben igaz. Pontosabban az igaz, hogy Kumamoto-prefektúrában. De ez nem azt jelenti, hogy a teljes mezőny egy városban játszhatja le a vb-t.

A magyar válogatott a C-csoportba került Szenegál, Kazahsztán, Románia, Montenegró és Spanyolország társaságában.

Az öt csoportmeccsből kettőt Kumamotóban, hármat pedig Jacusiróban játszunk le. Itt.

Nos, Jacurisóban már nagyon készülnek, mert

a városka bevásárlóközpontjában a mai naptól kezdve a japánok megismerkedhetnek azokkal a csapatokkal, amelyek itt játszanak majd.

Köztük a magyar női válogatottal is. A szervezők által készített kisfilmben a magyar nemzeti lobogó is feltűnik.

Az október 27-ig tartó akcióban a látogatók megismerkedhetnek a kézilabda alapjaival, kapura is dobhatnak, láthatják a világbajnoki trófeát. Aztán november 30-án este már a magyar válogatottnak is tapsolhatnak, ekkor helyi idő szerint 18 órakor (magyar idő szerint 10.00-kor) Kazahsztán ellen lép pályára Kim Rasmussen csapata. December 4-én és 6-án pedig a szenegáliak és a románok ellen szintén itt lépünk pályára.