Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján 1-1-es első meccs után fogadta a Dinamo Zagreb csapatát, a tét a BL playoff-köre volt. A magyar bajnok egy félidőn át nagyon jól játszott, méltó ellenfele volt a Dinamo Zagrebnek, de a horvátok a második félidő elején eldöntötték a továbbjutás sorsát, Civic jogtalan kiállítása után pedig már nem maradt esély. A Ferencváros az Európa-liga selejtezőinek playoff-körében szerepelhet majd jövő héten, ahol egy párharcot kell nyernie a csoportkörért.

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov mindössze a balhátvéd poszton változtatott, Heister helyére Civic került vissza a zágrábi meccshez képest.

A Fradi a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Szihnyevics kezdővel állt fel,

a horvátoknál bekerült a kezdőbe a korábbi Ferencváros-játékos, Emir Dilaver.

A Dinamo Zagreb a Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac – Moro, Ademi, Dani Olmo – Hajrovic, Petkovic, Orsic tizeneggyel állt fel.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a meccs Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Groupama Aréna a kezdésre szinte teljesen megtelt,

de nem csak a hazai, hanem a vendégszurkolók is megtöltötték a szektoraikat, fantasztikus hangulatot teremtett a két szurkolótábor.

A Fradi már a 2. percben nagy helyzetbe került Tokmac révén, de a kilépő szélső lövését kiütötte Livakovic, de nem sokkal később már Dibusz Dénes is munkába lendült, Izet Hajrovic lövését kellett szögletre ütnie.

Zubkov nagyot küzdött Fotó: Hirling Bálint - Origo

A 8. percben megint Tokmac léphetett ki a leshatárról, ezúttal Sigér Dávid remek passza után, de Livakovic megint védeni tudott a lövést követően.

A 16. percben megszerezte a vezetést a Dinamo.

Dani Olmo elől nem sikerült elrúgni a labdát, a spanyol játékos pedig remekül ugratta ki Arijan Ademit, aki Dibusz fölött a kapuba lőtt, ezzel a góllal pedig a zágrábi csapat állt továbbjutásra.

A folytatásban egy ideig a játékvezető, Buquet volt főszerepben, sárgát kapott hazai oldalon Civic, a horvátoknál Ademi és Hajrovic.

A vezető gól után a zágrábi meccshez hasonlóan ezúttal is visszavett a tempóból a Dinamo, a Fradi előtt akadt néhány lehetőség,

főleg Zubkov és Tokmac volt az, akinek a megmozdulásaiban bízni lehetett, de Lovrencsics Gergő is bátran merészkedett előre a jobboldalon.

Az első félidő utolsó megmozdulásával egyenlíthetett volna a Ferencváros,

Sigér tekerése után a kapufát találta el a labda,

majd le is fújta az első játékrészt a bíró.

A második félidő nagyon rosszul indult,

a 47. percben Mislav Orsic kerülte meg a magyar védelmet, majd remekül tálalt Bruno Petkovic elé, akinek már nem volt nehéz dolga a kapuba találni, a Fradinak hármat kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz.

A 49. percben Orsic lövését kellett védenie Dibusznak, majd Tokmac és Zubkov próbálkozott a másik kapu előtt, de Livakovicnak nem volt nehéz dolga egyik helyzetnél sem.

Az 55. percben már hárommal vezetett a Dinamo,

Dani Olmo játszott össze remekül Ademivel a magyar kapu előtt, a fiatal spanyol szerezte a harmadik horvát gólt.

A 65. percben Tokmac hozhatta volna közelebb a magyar bajnokot, de lövése elment keresztbe a kapu előtt, majd le is cserélte őt Rebrov, Varga Rolandot küldte be a pályára.

Lovrencsics Gergő ezúttal is nagyon aktív volt Fotó: Hirling Bálint - Origo

A 69. percben megfogyatkozott a Ferencváros, egy könyöklésért Civic kapta meg a túl szigorú második sárgáját,

Skvarka helyére be is küldte Heistert Rebrov.

A 79. percben emberelőnyben újabb gólt szerzett a Dinamo, a csereként beállt Gojak lőtte vissza a Dibuszról kipattant labdát.

A 83. percben Rebrov beküldte a csapat új szerzeményét, Franck Bolit Szihnyevics helyére, de a szakadó esőben nem sikerült szépíteni, sőt,

a bíró még egy tizenegyest is adott a horvátoknak, amit viszont Petkovic a kapu fölé lőtt.

A Dinamo Zagreb került tehát a Bajnokok Ligája playoff-körébe, a Ferencváros az Európa-liga playoffjában folytathatja.

A rájátszásban a Maccabi Tel Aviv-Suduva párharc továbbjutójával játszhat a csoportkörért.

Az első meccsen a litvánok meglepetésre 2-1-re nyertek Izraelben.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Dinamo Zagreb (horvát) 0-4 (0-1)
Groupama Aréna, 19 356 néző, v.: Buquet (francia)
gólszerzők: Ademi (16.), Petkovic (47.), Olmo (55.), Gojak (79.)
sárga lap: Civic (24., 69.), Heister (89.), illetve Ademi (26.), Hajrovic (28.), Majer (91.)
piros lap: Civic (69.)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 5-1-es összesítéssel.
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Dvali, Blazic, Civic - Sigér, Haratin - Zubkov, Skvarka (Heister, 71.), Nguen (Varga R., 65.) - Szihnyevics (Boli, 84.)
Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac - Moro, Ademi (Gojak, 69.) - Orsic, Olmo (Situm, 84.), Hajrovic (Majer, 77.) - B. Petkovic