Vágólapra másolva!
A Rosenborg hazai pályán 3-1-re legyőzte a szlovén NK Maribort a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc keddi visszavágóján, míg a Thomas Doll vezette ciprusi APOEL 2-0-ra nyert az azeri Qarabag otthonában, így továbbjutott a playoff-körbe.

Mivel a norvég bajnok a múlt heti első mérkőzésen is ugyanilyen végeredménnyel diadalmaskodott, eldőlt, hogy a Dinamo Zagrebbel találkozik a főtáblára kerülésért.

Thomas Doll bravúrgyőzelemmel kezdett Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Christopher Neun

A Thomas Doll vezette ciprusi APOEL - amelynek kispadján először foglalt helyet a német szakember - egy héttel ezelőtt hazai pályán 2-1-re kikapott az azeri Qarabagtól, a visszavágón azonban kétgólos győzelmet aratott, így bejutott a playoff-körbe, és már biztosan kiharcolta az Európa-ligás szereplést.

A Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev nem jutott tovább a BL-selejtező 3. fordulójából. A Kijev az idegenbeli 1-0-s vereség után a párharc keddi visszavágóján saját közönsége előtt 3-3-as döntetlent játszott belga riválisával, a találkozót mindkét csapat tíz emberrel fejezte be.

A magyar válogatott védő végigjátszotta az összecsapást, az 57. percben sárga lapot kapott. A Dinamo Kijev az Európa-liga selejtezőjében folytatja szereplését.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágók:
Rosenborg BK (norvég)-NK Maribor (szlovén) 3-1 (0-1)
Továbbjutott: a Rosenborg kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
Qarabag (azeri)-APOEL (ciprusi) 0-2 (0-1)
Továbbjutott: az APOEL, 3-2-es összesítéssel.
Dinamo Kijev (ukrán)-Club Brugge (belga) 3-3 (1-1)
Továbbjutott: a Club Brugge, 4-3-as összesítéssel.
Ferencváros-Dinamo Zagreb (horvát) 0-4 (0-1)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 5-1-es összesítéssel.