Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy a Videotonnal két bajnoki címet is nyerő, korábbi kilencszeres magyar válogatott Sándor György lesz Gera Zoltán segítője az U21-es válogatottnál.

A 2021-ben a rendező jogán automatikusan Eb-résztvevő U21-es válogatott élére júniusban nevezte ki az MLSZ Gera Zoltánt, aki elsőként a másodedzői feladatkörre kért fel szakembert Sándor György személyében.

Gera Zoltán az U21-es válogatott edzője Forrás: MTI/Illyés Tibor

A két korábbi válogatott játékos a pályáról is jól ismeri egymást, de az MLSZ A-B licenszes tanfolyamát is egyszerre végezték el.

„Gyuriról korábban is tudtam, hogy nagyon profi szemléletű labdarúgó.

Az edzői képzés során pedig az is kiderült számomra, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk a futballról, a hozzáállásunk is hasonló és emberileg is kitűnően kijövünk egymással. Ő is most fejezte be a pályafutását, így azt gondolom, nagy segítségemre lesz abban, hogy a játékosok keményen vegyék a munkát, de ugyanakkor a hangulat is jó legyen a csapatnál" – fogalmazott Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

Sándor György 2003-ban az Újpest csapatában mutatkozott be az NBI-ben, majd a Győri ETO, a Videoton FC és a Puskás Akadémia játékosa volt az első osztályban, de játszott Angliában, Bulgáriában, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is. A legutóbbi két szezonban pedig a Merkantil Bank Ligában szereplő Csákvár alapembere volt.

Sándor György a Videoton meghatározó játékosa volt Forrás: MLSZ

A Videoton FC-vel 2011-ben és 2015-ben bajnoki címet szerzett, illetve tagja volt a 2012-ben El-csoportkörben szereplő fehérvári csapatnak is. A válogatottban kilenc alkalommal lépett pályára.

"Talán mondanom sem kell, hogy Zolit mindig is nagyon nagyra tartottam.

Ezen felül pedig a magyar válogatott sikeréért dolgozni a legnagyobb megtiszteltetés, ami érheti az embert – akár játékosként, akár stábtagként. Éppen ezért nagyon hálás vagyok Gera Zolinak és az MLSZ-nek is a belém vetett bizalomért, amit minden erőmmel és tudásommal bizonyítani szeretnék, hogy megérdemlek. A feladat persze óriási felelősséget is jelent, de bízom benne, hogy a szövetségi edző irányításával és a stábtagok segítségével sikeres lesz a csapat" - mondta a frissen kinevezett Sándor György.

Gera Zoltán stábjának kialakítása jelenleg is zajlik.