Michelisz bravúrral 2. a Zöld Pokol esős időmérőjén

027e20bbd90ec590cfb5a6c0d1dc81d0
2019.06.20. 16:16
Esős körülmények között hozott össze remek kört Michelisz Norbert a WTCR első csütörtöki időmérőjén a Nürburgring Nordschleifén, aminek köszönhetően a Münnich Motorsport két Hondája közül indulva, a második helyről kezdheti majd a pénteki futamot.

A várakozásokon felüli teljesítménnyel kezdett a WTCR németországi hétvégéjének első két szabadedzésén Michelisz Norbert, aki mindkét csütörtöki 40 perces gyakorláson a legjobb tízben zárt – előbb egy hetedik, majd a második edzésre felgyorsuló mezőnyben egy hatodik helyet szerzett. Tassi Attila egy 16. és egy 27. hellyel zárta a felkészülést.

A száraz pályán zajló edzésekhez képest komoly változást jelentett, hogy az első csütörtöki időmérő kezdete előtt negyed órával még szakadt az eső a Nürburgring Nordschleifén, így a pilóták vizes, sokkal veszélyesebb körülmények között vágtak neki a kvalifikációnak.

A nagyjából 9 perces kör miatt a legsietősebb pilótáknak is csak 3 mért kör fért bele a 40 perces időmérőbe. Ezek körül az elsőt még vizes pályára való gumival tették meg, első próbálkozásra Esteban Guerrieri mindenkinél 6 másodperccel jobb kört ment a Hondával, mögötte egyből Michelisz Norbert, majd Guerrieri csapat- és honfitársa, Néstor Girolami jött.

Másodikra nem nagyon jött javítás senkitől, egyrészt azért, mert helyenként újra elkezdett esni a pálya fölött, másrészt pedig azért, mert a majdnem 4 perc hosszúságú 4-es szektorban sárga zászlót lengettek a pálya szélén megállt Mikel Azcona Cuprája miatt.

Az utolsó 10 percen belül mindenki a pálya száradását várta, hogy a végén elöl sima, hátul vizes gumikkal kimehessenek egy utolsó mért körre. Erre viszont hiába vártak, 5 perccel az időmérő leintése előtt újra rákezdett az eső, ennek ellenére szinte a teljes mezőny kimerészkedett egy utolsó próbálkozásra, ám az eső miatt semmi esély nem maradt a köridők javítására.

Így lényegében mindenkitől egyetlen mért körrel ment le az első időmérő, aminek a végén a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy károsodás nélkül visszaérjen mindenki a csuromvizes pályáról a boxba – Azcona és a második edzésen balesetező Niels Langeveld nem teljesítettek időt.

Michelisz ezzel a két Münnich-Honda közé ékelődve a második helyen zárt messze a legjobb hyundaiosként, Tassi a 21. rajthelyet szerezte meg.

A csütörtöki programban szerepel még egy időmérő 19.30-tól, az első időmérő a pénteki, 17.30-kor rajtoló futamra határozta meg a rajtsorrendet. A hétvége két utolsó futamát szombaton rendezik majd.