Curry atomgyenge félidő után rekorddal villant, kiejtették a Rocketsot

2019.05.11. 08:31

Pályafutása során először fordult elő Stephen Curryvel a rájátszásban, hogy egyetlen pontot sem szerzett az első félidőben. A Golden State Warriors sztárja a szünetben aztán összeszedte magát, a második félidőben pedig 33 pontig jutott, a legtöbb, amit Curry valaha dobott az NBA-rájátszásban bármelyik félidőt nézve.

Curry a hajrában ráadásul nyolcból nyolc büntetődobást értékesített, amivel nagy szerepe volt abban, hogy a végén fordítani tudtak, és a 118-113-as győzelemmel sorban második évben kiejtették a rájátszásból a Houston Rocketsot. A továbbjutást jelentő győzelmet a legutóbbi meccs végén kisebb sérülést szenvedő Kevin Durant nélkül szerezte meg a Warriors.

A meccs egyébként elég fordulatos volt, végig nagyon közel voltak egymáshoz a csapatok, és folyamatosan cserélődött a vezetés. A Houston legnagyobb előnye 7, a Golden State-é 8 pont volt, de a Warriors kapta el jobban a végét, így ők nyertek. A Rocketsban hiába jutott 35 pontig James Harden, ez most kevés volt – a Golden State 4-2-re nyerte a párharcot, és jutott a nyugati főcsoportdöntőbe.

Ott még nem tudni, ki lesz az ellenfelük, a Portland Trail Blazers és a Denver Nuggets párharca a hetedik meccsen, Denverben dől majd el. Keleten is egy főcsoportdöntős van meg csak egyelőre, a Boston Celticset 4-1 után kiütő Milwaukee Bucks ellen a szintén hetedik meccsen eldőlő Philadelphia 76ers-Toronto Raptors párharc győztese mehet majd.

Eredmény

  • Golden State Warriors–Houston Rockets 118–113