Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott a zárónegyedet négygólos előnyről kezdhette, de a rendes játékidőben 10-10-es döntetlent játszott Hollandiában, végül azonban ötméteresekkel nyert a világliga selejtezőjének B csoportjában.

Bíró Attila együttese a hágai összecsapáson egészen a negyedik felvonásig uralta a mérkőzést, a nagyszünetben 7-4-re, az utolsó játékrész előtt 10-6-ra vezetett, az Európa-bajnoki címvédő vendéglátók azonban visszakapaszkodtak, és egy 4-0-s sorozattal egyenlítettek.

A magyar válogatott az utolsó támadást még emberelőnyben játszhatta végig, de a lövés kimaradt. Így jöhetett az ötméteresek, és ebben a párbajban Gangl Edinának köszönhetően a magyarok diadalmaskodtak, így két ponttal gazdagodtak.

magyar csapat kedden Franciaországban játszik.

Bíró Attila csapata megnyert mérkőzésen vesztett pontokat a Világligában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A csoport állása: 1. Olaszország 9, 2. MAGYARORSZÁG 5, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

A világligában a magyar csapat novemberben 13-4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13-12-re kikapott Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A magyarok további programja:
január 15.: Franciaország-Magyarország
február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország