Verstappent büntették a lökdösődésért: a versenybírák mellé osztották a Formula E-ben

2019.01.12. 10:03

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy a holland F1-pilóta Max Verstappennek büntetése részeként a versenybírók mellett kell részt vennie a Formula E-sorozat mostani, marokkói versenyén, írja a BBC.

A Red Bull pilótájának két nap „közmunkát" kell végeznie a novemberi eset miatt, amikor többször is meglökte a francia Esteban Ocont.

A lekörözött Ocon november elején a Brazil Nagydíjon a futam 44. körében egy vitatott előzési manőver közben ütközött a vezető Verstappennel, aki így csak második lett a Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton mögött.

Verstappen a mérlegelésnél háromszor is meglökdöste a vigyorgó franciát. A holland úgy vélte, hogy Ocon kiprovokálta az egészet, mert miután ő tisztázni akarta, mi történt, és bocsánatkérést várt, a francia mosolyogva azt magyarázta, hogy gyorsabb volt nála.

A FIA bejelentése szerint Verstappennek a szombati Formula E-versenyen közelről kell megfigyelnie a versenybírók munkáját. A büntetés ezen részének bejelentése előtt Verstappen azt mondta, hogy semmi olyat nem akar csinálni, amitől „hülyének nézne ki", mert szerinte már így is keményen bántak vele.

A marokkói Formula E-verseny a második nagydíj az elektromos versenyautókat felvonultató sorozat 2018-2019-es szezonjában.