14.-nek érkezett be, de előreugrott szakaszgyőztesnek

2019.01.12. 09:15 Módosítva: 2019.01.12. 14:45

A motorosoknál a francia Xavier de Soultrait volt a leggyorsabb pénteken, de mégsem ő nyerte az ötödik szakaszt a Peruban zajló Dakar-ralin.

A brit Sam Sunderland ugyanis tíz percet töltött el a balesetet szenvedett portugál Paulo Goncalves mellett, és ezért ért be 14. helyen, több mint hét perccel Soultrait mögött.

A szervezők azonban ezt az időt jóváírták neki, így végül ő lett a legjobb, és összetettben is második helyen áll. Összesítésben továbbra is az amerikai Ricky Brabec vezet.

Az autós és a kamionos kategóriában még nincs hivatalos végeredmény, de Sébastien Loeb nyerte az autósoknál a szakaszt. Az összetettben továbbra is Nasszer al-Attijah vezet.

Szalay Balázsék fék és pótkerék nélkül értek célba. Mint írtuk, nehéz napok állnak a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős mögött. A Peruban zajló Dakar-rali szerdai szakaszán a sziklákkal szenvedtek meg, csütörtökön pedig rövid időn belül kétszer is kereket kellett cserélniük, a navigátort pedig majdnem elütötte egy 398-as SxS Buggy.

Később bejelentették, hogy a sűrű köd miatt a hármas ellenőrzőpontnál a rendezők félbeszakították a Peruban zajló Dakar-rali ötödik szakaszát. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a csapat tájékoztatása szerint még sötétedés előtt kiért a Tacna és Arequipa közötti szakaszról.

A helyezésekről nincs pontos információ, mivel a szakasz rövidítése miatt (amelyet az élmezőny teljes egészében teljesített), a versenyigazgatóságnak még össze kell ülnie. Annyi biztos, hogy a Szalay, Bunkoczi páros a napi első szakaszt a 38. helyen teljesítette.

A Dakaron szombaton pihenőnap van, után jön a maradék öt szakasz, és január 17-én ér majd véget a verseny, írja a BBC.