Megint meghalt egy francia rögbis egy szerelés miatt

2019.01.10. 18:30

Tavaly május óta Nathan Soyeux a negyedik olyan francia rögbijátékos, aki mérkőzés közben szerzett sérülés miatt halt meg.

Soyeux egy egyetemi mérkőzésen játszott november 24-én, ellenfele szerelte, amikor megsérült. Az ütközés után még felült, beszélni is tudott, hányingerre panaszkodott. Később elvesztette az eszméletét.

A mentők egy dijoni kórházba szállították, ahol az orvosok mesterséges kómába helyezték. Amikor két héttel később megpróbálták felébreszteni, egészségi állapota romlani kezdett, majd beállt a halál. Az orvosok megerősítették, az ütközés miatt következett ez be.

Rövid időn belül ez volt a negyedik rögbis haláleset Franciaországban, decemberben Nicolas Chauvin vesztette életét, augusztusban Louis Fajrowski kapott szívrohamot, mert egy ütközés súlyos szívritmuszavarokat okozott neki, májusban Adrian Descrulhes kapott halálos ütést.

A francia szövetség már lépett az ügyekben, a világszövetség márciusi kongresszusán téma lesz, hogy hogyan tehetnék biztonságosabbá a sportágat.

(via Yahoo)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport