Nagy Lászlót már a kézi-vb első meccsére benevezték

2019.01.10. 19:37

Nagy Lászlót már az első csoportmérkőzésre, a pénteki, Argentína elleni találkozóra benevezték a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

A 19 fős utazókeretből Máthé Dominik, a Balatonfüred jobbátlövőjére, klubtársa, a balátlövő Szita Zoltán és Schuch Timuzsin, a Ferencváros védője maradt ki.

Nagy László nem a csapattal együtt, hanem egyénileg készült a vb-re, a kerethez kedden csatlakozott. Ha a Telekom Veszprém jobbátlövője pályára lép, a pénteki lesz a 202. válogatott mérkőzése. A legtöbben arra számították, hogy majd a svédek ellen száll be a Veszprém kézise. 

„Hosszú a torna, jól kell sáfárkodnunk az erőnkkel és a cseréinkkel is" - mondta Csoknyai István szövetségi kapitány. Hozzátette, első ellenfelük kellemetlen stílusban játszik, de folyamatosan készültek rájuk az edzéseken és a videózások során is, mert mindenképpen győzelemmel szeretnék kezdeni a vb-t.

Az Argentína elleni meccs pénteken 18 órakor kezdődik a torna koppenhágai D csoportjában. A magyar csapat vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.