Alonso a spanyol Nobel-díjat tartja karrierje legnagyobb eredményének

2019.01.10. 08:51

Fernando Alonso a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb pilótája, kétszeres világbajnokként vonult vissza a 2018-as szezon végén. A világbajnoki címeinél viszont sokkal többre tartja azt, hogy népszerűvé tette a Forma-1-et Spanyolországban, és ikonná vált hazájában.

Az autósport korábban nem volt tradíció Spanyolországban. 2001-ben és 2002-ben nem közvetítették a versenyeket, azt hiszem 2003 közepén kezdték el. Most pedig a Forma-1 a második vagy harmadik legnépszerűbb sport Spanyolországban, amire nagyon büszke vagyok

mondta Alonso Abu-Dzabiban. 

A spanyol klasszis 2001-ben debütált a Forma-1-ben, 32 futamon győzött pályafutása alatt, és ő az egyetlen spanyol, aki valaha futamot vagy címet tudott nyerni a sorozatban. De nem ezt tartja pályafutása legnagyobb sikerének.

Az Asztúria hercegnője díj a legnagyobb eredmény, amit sikerült elérném, még a világbajnoki címeimnél is többet ér számomra.

Alonso 2005-ben kapta meg a spanyol Nobel-díjnak is nevezett díjat, amivel a tudomány, a művészet, az irodalom és a sport területén elért sikereket díjazzák Spanyolországban.

A korábbi világbajnok jelenleg azért küzd, hogy Graham Hill után második pilótaként megszerezze a motorsportos Triplakoronát, vagyis a Monacói Nagydíj-győzelmet, a Le Mans-i 24 órás-győzelmet és az Indy 500-győzelmet is. Már csak az utóbbi hiányzik Hill beéréséhez, és ha az endurance-vb mellett tartósan az IndyCarra vált, ez idővel össze is jöhet neki.