Gyilkos török kémektől tart a Knicks, nem hozza Londonba török játékosát

2019.01.05. 18:58

A New York Knicks török kosarasa, Enes Kanter még 2017-ben került összetűzésbe Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel, ezért odahaza terrorizmussal vádolták meg, elfogató parancsot adtak ki ellene, és visszavonták az útlevelét, mert úgy vélték, hogy a 2017-es török puccskísérlet szervezésével vádolt Fethullah Gülen hitszónok mozgalmát támogatta.

Kanter helyzete azóta sem oldódott meg, olyannyira, hogy a Knicks el sem hozza török játékosát a január 17-i, Washington Wizards elleni londoni meccsére.

Sajnos nem megyek amiatt az teljes elmebeteg miatt, tudja, ő a török elnök

reagált a hírre Kanter a Knicks pénteki, Lakers elleni győzelme után. Kanter szerint van rá esély, hogy megöljék Londonban, ezért leült a csapat vezetőségével, és elmondta nekik, nem utazik Európába. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy egy őrült, vagy diktátor miatt nem tudja végezni a munkáját, és ilyen dolgok vannak hatással a pályafutására.

Kanter külön hangsúlyozta az újságíróknak, hogy egyáltalán nem túloz a merénylet lehetőségével, a török kormánynak ugyanis rengeteg ugrasztható, gyilkolásra kész kémje van.