Djokovic megint agyondicsérte Fucsovicsot

000 1BX802
2019.01.03. 10:31

Novak Djokovicnak, az ATP világranglistát vezető szerbnek kifejezetten jó véleménye van a legjobb magyar teniszezőről, Fucsovics Mártonról. Ennek ismét hangot adott, miután szerdán három szettben, 4:6, 6:4, 6:1-re legyőzte a dohai, 1 millió dolláros torna második fordulójában.

Nagyon jól ment Fucsovicsnak, ahogy a US Openen a katari versenyen is elvett egy szettet a világ egyik legjobbjától, aki elismerte, az első két szettben jobban játszott a magyar.

Jobb játékot mutatott az első két szettben, és kétségtelen, hogy csak a második szett vége felé sikerült megtörnöm az ellenállását. Nagyon meglepett a játéka. Azt kell mondanom az első két szettben ő diktálta a tempót, ő volt a jobb. Nagyon jól szervált, kiváló taktikát épített fel és ezt remekül vezényelte le. Közel állt a győzelemhez.

A versenyeket szervező ATP is megemlíti, hogy a második szett végén talán kicsit feleslegen bízta rá magát Fucsovics a Sólyomszemre, végül az hozta a bréket és egyben a szettet is a szerbnek. 

Djokovic a grúz Nikoloz Basilasvilivel találkozik a negyeddöntőben. Mivel Fucsovics páros párja, az argentin Guido Pella megsérült szerdán, így a magyar játékos máris továbbutazott a következő helyszínre, a jövő héten Sydney-ben versenyez. Érdemes a meccs hosszabb összefoglalóját is megnézni a szép pontokért.

(Borítókép: Karim Jafar / AFP)