A szívbajt hozhatta az AusOpen szervezőire Federer fejlövése

2019.01.02. 11:15

Roger Federer és Belinda Bencic legyőzte a Serena Williams, Frances Tiafoe párost a Hopman-kupán, a teniszezők Perth-ben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán. Ez volt az első alkalom, hogy a 23-szoros Grand Slam-győztes Williams és a 20-szoros GS-győztes Federer egymás ellen játszott egy versenyen.

Federer könnyedén legyőzte Tiafoe-t, Williams három játszmában verte Bencicet, a párosmérkőzésen pedig szoros svájci siker született. Utóbbin a párosok férfi tagjai nagyon pörögtek: előbb Federer találta mellkason Tiafoe-t egy labdával, majd a svájci kapott egy fejlövést.

Federer egy nagy ordítás után térdelve maradt, de elég hamar kiderült, hogy nincs komoly baja, folytatni tudta a mérkőzést. A meccs angol kommentátorai szerint a perth-i torna, de még az Australian Open főszerzevője is a szívéhez kaphatott a fejlövés láttán.

Eredmények:

  • Svájc – Egyesült Államok 2-1
  • Roger Federer – Frances Tiafoe 6:4, 6:1
  • Belinda Bencic – Serena Williams 6:4, 4:6, 3:6
  • Federer, Bencic – Tiafoe, S. Williams 4:2, 4:3 (5-3)
  • A csoport állása: 1. Svájc 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Görögország 1/2 (3-3), 3. Nagy-Britannia 1/2 (2-4), 4. Egyesült Államok 0/2

A svájciak korábban a briteket győzték le, az amerikaiak pedig a görögöktől kaptak ki. Az A csoportban egyébként  Ausztrália, Franciaország, Spanyolország és Németország szerepel, a 31. Hopman-kupa szombati fináléját pedig két csoportgyőztes játssza.