A teniszelnök nyugalmat szeretne, de arra számít, nem lesz

2019.01.01. 17:04

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, Szűcs Lajos évzáró, jövőbe tekintő interjút adott saját szövetsége kamerája előtt, ezért nem is kellett csodálkozni azon, hogy nem kapott kissé kellemetlenebb kérdéseket.

Szűcs Lajos és Fucsovics Márton 2017 novemberében
Szűcs Lajos és Fucsovics Márton 2017 novemberében
Fotó: Illyés Tibor

Például arról, hogy hol tart az a NAV-nyomozás, aminek azt kell kideríteni, indokolt volt-e több mint egymilliárdot átutalni egy szövetségi alkalmazott vállalkozásának. És hogy miért egy zavaros hátterű céggel szerződtek, amikor közpénzt költenek egy tenisztornára.

Szűcs a legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton februári Davis Kupa-szerepvállalásáról (a németekkel játszunk Frankfurtban) úgy foglalta össze a gondolatait, hogy várják a játékát. A most Ausztráliában játszó éljátékos szerinte tett ráutaló magatartást arra, hogy játszani szeretne. Fucsovics kemény levelet írt augusztusban, majd a szeptemberi, csehek elleni meccstől távolmaradt.

"Vannak válaszaink, vannak megoldási javaslataink"

- mondta az elnök, aki fideszes parlamenti képviselő is egyben.

Fucsovics mereven elzárkózott a játéktól, amíg ez a vezetés van.

Szűcs azt kívánja, hogy kicsivel nyugalmasabb év legyen a 2019-es, mint a tavalyi. Aztán hivatali/képviselői nyelvre váltott, ezért most inkább szó szerint leírjuk, mit mondott pontosan.

"Már most tudjuk, hogy lesznek olyan történések, amelyek nem biztos, hogy a nyugalom felé indulnak"

- jelentette ki.