2,3 millió eurós töréskár a Toro Rossónál

2018.12.31. 13:51

A szokottnál is drágábbra sikerült a 2018-as szezon a Toro Rossónál, árulta el a STR-csapatfőnök Franz Tost a Motorsport.com-nak : mint kiderült, 2,3 millió eurót, vagyis 645 millió forintot költöttek csak töréskárra Pierre Gasly és Brendon Hartley hibái után.

A cikkben idézett Tost kiemeli a 2018-as szezon csúcspontjait – Gasly negyedik helyét Bahreinben, illetve a monacói és budapesti hatodik helyeit, valamint a spái és mexikói pontszerzéseket, már áttér a komolyabb anyagi kárt jelentő bukásokra:

  • a Spanyol Nagydíj első körében történt balesetre, amikor Gasly a pályán keresztbe fordulva csúszó Romain Grosjeanba ment bele,
  • a Francia Nagydíj első körös balesetére, amiben Gasly szintén vétlen volt,
  • Hartley és Lance Stroll kanadai ütközésére,
  • illetve amikor Hartley kocsijában felmondta a szolgálatot a felfüggesztés Silverstone-ban,
  • illetve amikor Monzában a rajt után azonnal összekoccant az új-zélandi Stoffel Vandoorne-nal és Marcus Ericssonnal, így még az első kanyarig sem jutott el.

Érdekes módon a drágább balesetek között nem említette Hartley barcelonai bukását, ami után szó szerint kettétört a Toro Rosso.

2019-ben a kevesebb törés mellett kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár a csapattól Tost, ehhez viszont már két új pilótája is kelleni fog, hiszen a Gasly, Hartley kettős helyett Danyiil Kvjattal és Alex Albonnal folytatják jövőre.