Szűkül a vb-re készülő kéziválogatott kerete

2018.12.30. 18:00

A szűkített világbajnoki keret tagjai közül három játékos nem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott jövő heti, dániai edzőmérkőzésein, közölte vasárnap a magyar szövetség. Csoknyai István és Vladan Matics társkapitányok döntése után a Tatabánya kapusa, Bartucz László, a Gyöngyös beállója, Vilovszki Uros, és a francia HBC Nantes irányítója, Faluvégi Rudolf nem utazik a csütörtöki és vasárnapi, dánok elleni edzőmeccsekre.

A magyar válogatott előbb Aarhusban, majd Odensében találkozik az olimpiai bajnok csapattal a hazai készülés után, amin 31-24-re legyőzték szombaton Chilét.

A német-dán közös rendezésű vb-t január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfiválogatott 18 fős kerete

  • kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
  • jobbszélső: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
  • jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
  • irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
  • beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
  • balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
  • balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)