Kisebb csoda, hogy ilyen bukás után lábra állt

2018.12.29. 16:14

Dominik Paris duplázott az alpesisí-világkupa bormiói állomásán, a pénteki lesiklás után a szuperóriás-műlesiklást is megnyerte. Megint volt egy nagy bukás, a norvég Staugestad repült a védőhálóba. Kjetil Jansrud pedig hibája miatt ordítozott a lejtőn.

A szuper-G-ben a korai rajtolók közül az osztrákok voltak a meghatározóak, Max Franz majd Mathias Mayer ideje lett az etalon. Utóbbit a következő nyolc síző meg sem tudta közelíteni, de ekkor jött az olasz Dominik Paris, és egy gyors alsó szakasz után egyetlen századmásodperccel átvette a vezetést. 

Az előtte startoló Kjetil Jansrud is bízhatott legalább egy top 10-es eredményben, de kockázatos nyomvonalat választott két kapu között. Húsz-harminc centivel elmérte az egyik ívet, és kapun kívül érkezett. A norvég aztán jól hallhatóan szitkozódott, míg lecsorgott hegyoldalról. Nincsenek sikeres napjai, pénteken is kiesett. 

A lesikláshoz hasonlóan megint volt egy ijesztő bukás, Stian Staugestad esett le, átfordult, a léce is leakadt, odaverte a fejét a lejtőhöz. A norvég síző egy darabig mozdulatlanul feküdt, agyrázkódást kaphatott, de aztán némi ápolás után, a protokolltól eltérve lábra állították, és néhány tíz méterrel odébb szíjazták be egy hordágyba, amit aztán helikopterrel szállítottak el.

 Eredmény, szuperóriás-műlesiklás:
1. Dominik Paris (olasz) 1:29.95 perc
2. Matthias Mayer (osztrák) 1:29.96
3. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1:30:41

A szakági vk állása 4 verseny után (még 4 van hátra): 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 219 pont, 2. Mauro Caviezel (svájci) 190, 3. Mayer 188
Az összetett vk állása 16 verseny után (még 25 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 620 pont, 2. Max Franz (osztrák) 408, 3. Kilde 392