A Forma-1 egy hétig ünnepli Schumacher ötvenedik születésnapját

2018.12.27. 11:10

A Forma-1 egy hetet dedikál a január 3-án 50 éves Michael Schumachernek. Minden idők legeredményesebb pilótájáról az F1 közösségi médiás felületein jelennek majd meg anyagok.

Schumacher karrierje során hétszer nyert világbajnokságot és összesen 91 futamon győzött. Az 1990-és és a 2000 évek elejének volt meghatározó pilótája, sikereinek köszönhetően a sportágán kívül is ismert és elismert személyiség lett.

Korábbi istállója, a Ferrari már bejelentette, hogy a pilóta ötvenedik születésnapján emlékkiállítás nyílik Maranellóban, és utolsó csapata, a Mercedes is kiállítja néhány autóját, az F1 is csatlakozik hozzájuk az ünneplésben és az emlékezésben.

Michael Schumacher privát gyűjteményének májusi bemutatója a kölni Motorworldben
Michael Schumacher privát gyűjteményének májusi bemutatója a kölni Motorworldben

„Meg fogjuk ünnepelni Michael születésnapját" – mondta az F1 egyik szóvivője. A tervek szerint felidézik a pilóta karrierjében fontos állomásokat, a közösségi médiában pedig olyan interjúk fognak megjelenni, amelyeket a Schumacher sikereiben közreműködőkkel készítettek. 

A pilóta öt évvel szenvedett súlyos síbalesetet, amit hónapokig tartó mesterséges kóma követett. Később saját házában ápolták tovább Schumachert, állapotáról nem sokat tudni.

„Sokat gondolunk rá. Egy kivételes sportember volt, és hiányzik. Hétszeres világbajnokként hiányzik a paddockból, nekünk tanácsadóként is hiányzik, olyan, akire felnézünk. Reméljük, hogy a felépülése folytatódik, és ez a legfontosabb dolog" – nyilatkozta a Reutersnek Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.