Az életem egy hete kiesett a memóriámból

2018.12.26. 16:46

Marc Gisin óriásit bukott az alpesisí-világkupa Val Gardena-i állomásán december 15-én, de sérülései ellenére már azt tervezi, hogy márciusban újra lécekre áll. Egy hét kiesett az életéből.

Marc Gisin lesikló versenyszám közben bukott nagy sebességnél Val Gardénán,  a svájci sízőnek megsérült a tüdeje, több bordája eltört, a csípője és a gerince is megsérült, helikopterrel szállították kórházba a helyszínről.

Sérülései miatt több napig mesterségesen lélegeztették, de pénteken már áthelyezték az intenzív osztályról az általános ápolási osztályra. 

Marc Gisin bukása után Val Gardenában
Marc Gisin bukása után Val Gardenában

„Az állapotom sokat javult az elmúlt két napban. Oké, néhány fogam kitört, érzem a tüdősérülésem, a törött bordákat és a sérült medencémet, de már mankóval tudok járni. Tudok lélegezni, enni, inni és vécére menni. Sajnos a sí még nem megy" – mondta a svájci Blicknek bukása után első interjújában.

„Az életem egy hete kiesett a memóriámból. Még emlékszem a bukás előtti egyik edzésre, és arra, hogy a tévében nézzük a szuper-G-t Patrcik Künggel, de onnantól minden kiesett. Ebben a pillanatban a visszatérésem még egyáltalán nem téma. Az világos, hogy ez a szezon már elment, de remélem, márciusban már újrakezdhetem a sízést" – mondta Gisin. 

(via Yahoo Sport)