Íme 2018 legbizarrabb gólja

2018.12.25. 10:13 Módosítva: 2018.12.25. 10:13

Karácsony előtti utolsó játéknapon öt meccset játszottak a világ legerősebbnek tartott bajnokságában, az NHL-ben. Az ötből négyen a vendégcsapat nyert, de csak a New York Islanders rendes játékidőben. Ráadásul az Isles négy meccsből álló idegenbeli túráját a harmadik győzelemmel zárta le Dallasban.

Tyler Pitlick szerzett vezetést a második harmadban, de aztán jött az Islanders, nyolc perccel később az egyenlítés, ráadásul egy nem mindennapi, furcsa, mondhatni a szezon eddigi legbizarrabb góljával.

Casey Cizikas indult el jobbról a kapu felé, szépen körbekorcsolyázta a kaput, majd kapura húzta. Az egyik dallasi védő ütőjének tolláról felperdült a korong, eltalálta Anton Hudobin kapus sisakját, amin átpattantva a kapu felső részére, a hálóra hullott, ahonnan visszapattant a kapus a hátára, onnan a kapuba. Ilyen peches/mázlis pattanássorozat nincs.

Aztán a New York-i csapat Anders Lee és Leo Komarov góljaival magabiztosan nyerte a meccset. Az Islanders ezzel 40 ponttal zárta a karácsony előtti szakaszt, amellyel még éppen a vonal alatt, azaz a 9. helyen áll.  

A bajnokság december 27-én folytatódik, január 1-én pedig jön a Winter Classic, Indianában, a Nortre Dame Stadiumban, várhatóan több, mint 70 ezer néző előtt a Chicago és a Boston főszereplésével.