Két és fél év után szólt az NBA-s, hogy idősebb, mint eddig gondolták

GettyImages-1072784324
2018.12.21. 08:34

Különleges születésnapot ünnepelt a hét elején Buddy Hield, a Sacramento Kings kosarasa, aki ritka módon egy év alatt kettőt öregedett.

Hétfő este, amikor Minnesotában játszott a csapat, Hield a pályára lépése előtt a Kings közvetítőcsapatának árulta el, hogy épp a 26. születésnapját ünnepli, de ezzel volt egy kis probléma, ugyanis minden médiaterméknél úgy készült el előre a kishír, hogy Hield 25 éves lett.

Hield csak szerdán, az Oklahoma City Thunder elleni meccs után tisztázta a helyzetet.

Az ő hibájuk, nem az enyém. Amikor először láttam Wikipédián, hogy rosszul írják a születési dátumom, anyukám kérdezte, miért így van, de azt mondtam neki, fogalmam sincs

magyarázta Hield, hogy hogyan lehet, hogy még az NBA hivatalos honlapján is 1993-as születési dátummal szerepelt.

A bahamai születésű játékos egyébként megfelelő papírokkal érkezett az Egyesült Államokba, azon minden adata jól szerepel, így elképzelése sincs, hogyan terjedt el, hogy nem 1992-ben, hanem 1993-ban született. Sőt, még az egyetemén, az Oklahomán is jól szerepeltek az adatok, úgyhogy valamikor az NBA-be kerülése táján mehetett félre valami.

A nem mindennapi bejelentéssel egyébként Hield gyorsan össze is szedett pár elismerést, például nagy hirtelenjében a 2004 óta a legidősebb játékos lett, akit a top 10-ben draftoltak, és 2009 óta a legidősebb lottery pick is lett egyben azzal, hogy 2016-ban a hatodik helyen választották ki.

Hield és a Kings is pihenőn volt egyébként csütörtök este, amikor csak két meccset rendeztek az NBA-ben:

  • a Houston Rockets 99-101-re kikapott a Miami Heat otthonában, ráadásul combsérülést szenvedett Chris Paul a vendégeknél,
  • a Los Angeles Clippers 125-121-re verte otthon a Dallas Maverickset.