Állami garancia és füves pálya nélkül hoztak volna wimbledoni előversenyt Budapestre

2018.12.21. 10:16

Azt tervezte a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), hogy a wimbledoni torna egyik előversenyét Budapestre hozza, igaz, sem füves pálya, sem kormánygarancia nincs a rendezéshez, írja a 24.hu.

A lap úgy tudja, az MTSZ az osztrák e/motion Sport Gmbh-val tárgyalt arról, hogy 2019 és 2020 júniusában Wimbledon megelőző füves pályás női teniszversenyt rendeznek Budapesten. A magyar szövetség a mallorcai verseny helyére pályázott, mert a spanyol versenynek lejárt a licence, és azt nem is hosszabbította meg Toni Nadal versenyigazgató.

Az MTSZ ötletének jelentős buktatója, hogy itthon nincs egyetlen versenyre alkalmas füvespálya sem, egy tornához pedig egy egész centrumra szükség lenne. A szakemberek szerint Anglián kívül nem is igen találni megfelelő minőségű füves pályát, nem véletlenül, a gyepen csak pár hetes a szezon.

000 16X7U6

A 24.hu megkereste a szövetséget, ami nem erősítette meg az értesülést, de nem is cáfolta, inkább adatvédelmi incidensről beszélt.

Az Emmi szakállamtitkársága viszont azt közölte, tudnak az MTSZ terveiről, de a füves pályás tornára nincs állami garanciavállalás.

Az MTSZ 2019-es torna rendezéséről így már le is mondott a 24.hu szerint.