Lezavarták a totál részeg curlingcsapatot a jégről

2018.11.19. 21:39

Elég nagy botrányt hozott az egyik rangos kanadai curlingtorna, a Red Deer Classic. Az egyik csapatot, amelynek tagja volt a 2014-es olimpiai bajnok Ryan Fry is lezavarták a szervezők a pályáról, mert a játékosok totál be voltak rúgva, írja a Curling.hu.

A magyar szövetség honlapja által meghivatkozott Cbc.ca azt írja, hivatalosan elfogadhatatlan viselkedés miatt zárták ki a Jamie Koe, Ryan Fry, Chris Schille, DJ Kidby négyest, de esetükben ez a megfogalmazás a totál részegséget jelentette.

Fry-ékra először az ellenfelek majd a nézők is panaszkodtak, ekkor a zsűri is kénytelen volt közbeavatkozni, és lezavarni utolsó meccséről az illuminált csapatot. 

A csarnok vezetője szerint a csapat seprűket tört, káromkodott, és senki nem akarta hallani vagy látni őket. Az öltözőben sem bírtak magukkal Fry-ék, széttúrták a többi csapat felszerelését, és a berendezésben is kárt okoztak.

A tornáról készült egyik livestreamben feltehetően egy versenybíró felidézte az esetet:  "Csak itt ültek, 30-40 sörösüveget ürítettek ki és töményet is ittak. Teljesen részegen mentek a pályára játszani. Rugdosták a köveket, dobálták a seprűket, kizárást kaptak. Más csapatok mondták: Mi nem akarunk itt játszani, ha őket így engedik. "

Fry később elnézést kért az ellenfelektől és a nézőktől, és azt is felajánlotta, hogy megfizetik az okozott károkat, elismerte, hogy tiszteletlen volt mindenkivel szemben. 

A csapatot nemcsak a tornáról zárták ki, de örökre kitiltották a jégcsarnokból is. A sorozat idei többi állomásán sem vehet részt a részeges négyes.