Babost párospartnere verte Linzben

(SP)CHINA-WUHAN-TENNIS-WTA-WUHAN OPEN-DOUBLES(CN) se
(180926) -- WUHAN, Sept. 26, 2018 (Xinhua) -- Timea Babos (R) of Hungary and Kristina Mladenovic of France compete during doubles second round match against Kaitlyn Christian and Sabrina Santamaria of the United States at the 2018 WTA Wuhan Open tennis tournament in Wuhan of central China's Hubei Province, on Sept. 26, 2018. Babos and Mladenovic won 2-0. (Xinhua/Xue Yubin)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea három szettben kikapott párospartnerétől, Kristina Mladenovictól a 250 ezer dollár (71 millió forint) összedíjazású linzi keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a világranglistán 64. magyar játékos - aki a nyitókörben kiütötte a horvát Donna Vekicet (37.) - csütörtökön francia barátnőjével (48.) csapott össze, akivel 4-4-re állt a különmérlegük. Az utóbbi három találkozójukat megnyerő Babos rögtön elvesztette az adogatását, ám 0:2-ről és 2:4-ről is felzárkózott. A harmadik brékhátrányból azonban már nem tudott visszajönni, így Mladenovic 39 perc alatt hozta a szettet.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic ezúttal ellenfelek voltak Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Xue Yubin

A folytatásban a párosban világelső soproni teniszező bátor játékkal 4:1-re elhúzott, de 5:2-nél megtorpant, és nem tudta kiszerválni a játszmát. Ellenfele viszont 5:4-nél elbizonytalanodott, elbukta az adogatását, így Babos 1 óra 43 perc elteltével kiegyenlített.

A harmadik felvonás Mladenovic-brékkel indult, de nemsokára már a magyar játékos vezetett 3:2-re. A francia rivális 3:3-nál került ismét lépéselőnybe, és Babos 4:5-nél még visszabrékelve hárított egy meccslabdát, ám tíz perccel később már nem tudta bemutatni ezt a bravúrt, így elvesztette a 2 óra 42 perces mérkőzést.

Ez volt az első torna, amelyen ott volt a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja a felkészülését. Honlapja szerint Babos a jövő héten Luxembourgban versenyez.

Kristina Mladenovic (francia)-Babos Tímea 6:4, 4:6, 7:5