Vágólapra másolva!
Az augusztus eleje óta a Quick-Step csapatában újonc státuszban versenyző Peák Barnabás fantasztikus eredménnyel zárta a csütörtöki, 191 km-es, kiemelt kategóriás Gran Piemonte versenyt Olaszországban és remélhetőleg feltette az I-re a pontot további szerződését illetően is.

A végig szakadó esőben a mezőny az utolsó 15 km-re érve fogta meg a szökevényeket, innen a Bardiani csapata vette kézbe az irányítást. A csúszós utakon sok bukás történt, rendesen fogyatkozott a mezőny a fináléhoz közeledve – számolt be a velo.hu.

Peák Barnát először járom-négy kilométerrel a vége előtt láthattuk feltűnni a mezőny elején, amikor csapattársát, a francia Florian Senechalt próbálta előrehozni már a sprintre készülve.

A körforgalomból kiérve Peák került a mezőny legelejére.

Innen tovább is vitte a tempót és várta, hogy Senechal felzárkózzon mögé. Az utolsó kilóméterre érve szétszakadt a mezőny, utolérték Keukeleirét és csak tizen maradtak az élcsoportban. A sprintben az olasz Colbrelli (Bahrain-Merida) volt a leggyorsabb, Senechal második lett,

Peák pedig kilencedikként gurult át a célvonalon.

Peák 9. lett a HC kategóriás Gran Piemonte versenyen Forrás: velo.hu

Utoljára Dér Zsolt ért el top 10-es eredményt HC kategóriás országúti versenyen,

de a Tour of Hainan akkori mezőny közel sem volt ilyen erős, mint a WorldTour csapatokkal teletűzdelt mai, egyébként már 106. Gran Piemonte. Innen nézve azt is mondhatjuk, a magyar országúti kerékpársport legerősebb eredménye ez a mai Bodrogi László óta.

Peáknak valószínűleg ez volt az utolsó versenyen a próbaidő alatt és a hónap végéig kiderülhet, hogy kap-e végleges szerződést a Quick-Step alakulatában.

Gran Piemonte , 1.HC, top 10:
1 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida 4:20:50
2 Florian Senechal (Fra) Quick-Step Floors
3 Davide Ballerini (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
4 Jhonatan Restrepo (Col) Katusha-Alpecin
5 Riccardo Minali (Ita) Astana Pro Team
6 Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
7 Christoph Pfingsten (Ger) Bora-Hansgrohe
8 Andrea Guardini (Ita) Bardiani CSF
9 Barnabas Peak (Hun) Quick-Step Floors 0:00:02
10 Simone Velasco (Ita) Wilier Triestina-Selle Italia