Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, miután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-1-re legyőzte Szlovéniát. 

A Németh Antal vezette együttes a másfél éve az Eb-n szereplő játékosokra épül, alig változott a keret a horvátországi tornához képest, az ottani kulcsemberek közül egyedül a sérült Csoboth Kevinre nem számíthat most a szakmai stáb.

Győzelemmel kezdett az U19-es válogatott Szlovénia ellen Forrás: mlsz.hu/Barbara Gabriella

A magyar válogatott első mérkőzésén Szlovénia ellen lépett pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A találkozó elején mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de Szlovénia valamivel többet birtokolta a labdát – ennek ellenére megszerezhettük volna a vezetést, de egy bal oldali szögletet követően Mocsi nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

Ez viszont megbosszulta magát: a 14. percben megszerezte a vezetést az ellenfél. A magyar védelem nem tudott felszabadítani egy szlovén támadást követően, a szabad labdáért vívott küzdelemnek pedig szabadrúgás lett a vége. Aljosa Matko állt a labda mögé, és mintegy 25 méterről, középről, a sorfal felett kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1).

A kapott gólra jól reagált a magyar válogatott, amely átvette a meccs irányítását, jóval többet birtokolta a labdát a védekezésre kényszerülő ellenfelénél, és bár a szlovén kontrákban is volt veszély, igazi gólhelyzetet csak a magyar csapat tudott kidolgozni. A félidő végén érett az egyenlítés, de végül szlovén előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött: magyar fölénnyel, de immár magyar góllal. Szoboszlai harcolt ki egy szabadrúgást a balösszekötő helyén, majd maga állt a labda mögé, és nagy erővel, pazar gólt lőtt a léc alá (1–1).

Az egyenlítés után öt perccel a vezetést is megszerezte a magyar csapat: Szoboszlai indította remek labdával a jobb oldalon Kisst, aki pontosan centerezett a hosszú oldalon érkező Schön elé, ő pedig a bal alsó sarokba vágta a labdát (2–1).

Az utolsó húsz percre ismét kiegyenlítődött a játék, feljebb jöttek a szlovénok, gól azonban már egyik oldalon sem esett, így a magyar férfi U19-es válogatott fontos, megérdemelt győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket.