Neymar és Mbappé kiközösítette Cavanit

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST EMBRACE JOY
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (C) is congratulated by Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (R) and Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) after scoring a goal during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Angers (SCO), on August 25, 2018 at the Parc des Princes in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A francia L'Equipe napilap által kiadott statisztika alapján Edinson Cavani teljesen fölösleges a Paris Saint-Germainbe.

A Neymar, Kylian Mbappé, Cavani hármas a világ talán legrettegettebb támadótriója jelenleg. Együtt összesen 27 gólnál járnak az idei szezonban. A L'Equipe azonban felhívta rá a figyelmet, hogy az összhang közel sem tökéletes közöttük.

Cavani, Mbappé és Neymar, a PSG rettegett támadótriója Forrás: AFP/Franck Fife

A statisztikusok kiderítették, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseken Neymar a passzainak 25 százalékát Mbappénak adta, míg Mbappé az esetek 31 százalékában Neymart játszotta meg. Ezzel szemben Cavanihoz csupán 0,5 (!!) százalékban jutnak el labdák Neymartól, és Mbappé átadásainak is csak 5 százaléka megy az uruguayi csatárhoz.

A hétvégi Lyon ellen 5–0-ra megnyert bajnokin Cavani 40 percet töltött a pályán (a korai kiállítás miatt őt áldozta be Thomas Tuchel vezetőedő), de ez idő alatt egyetlen passzt sem kapott Neymartól és Mbappétól.

Véletlen? Aligha.