Vágólapra másolva!
Paco Alcácer, a Borussia Dortmund csatára remekül kezdte a Bundesliga 2018/2019-es szezonját. A spanyol támadó eddig 81 percet játszott a bajnokságban, de ennyi is elég volt neki, hogy összehozzon hat gólt a Ruhr-vidéki csapatban. Az FC Barcelona kölcsönjátékosa elmondta, hogy belefáradt az epizódszerepbe, ezért választotta nyáron a BVB-t.

Paco Alcácer egyelőre Dortmundban sem számít alapembernek, de ha továbbra is tartja a félelmetes gólátlagát, Lucien Favre vezetőedzőnek muszáj lesz betennie a kezdőcsapatba.

A Barcától kölcsönkapott támadó hétvégén az Augsburg ellen szerzett csereként mesterhármast, ehhez mindössze 23 percre volt szüksége.

Paco Alcácer újra meghívót kapott a spanyol válogatottba Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Christopher Neun

„Jól alakulnak a dolgok, és dolgozni fogok azért, hogy ez így is maradjon.

Érthető, hogy mindenki fontos szeretne lenni valahol" – mondta a 25 éves támadó, aki Lionel Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho és Ousmane Dembélé mellett nem sok lehetőséget kapott Barcelonában.

„Úgy döntöttem, elmegyek, és így most boldog vagyok, hogy játszhatok"

– tette hozzá Paco Alcácer, aki az előző szezonban csak 992 percet játszott a Barcában.

A 25 éves támadó eddig három bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, ez alatt hat gólt szerzett, így pedig beállította Gert Dörfel Bundesliga-rekordját.