Babos magabiztos győzelemmel kezdett Linzben

TENNIS - US OPEN 2018 - WOMEN 2018 CHELEM COURT GRAND GRAND SLAM ITF NEW YORK CITY NEW-YORK OPEN SLAM SPORT TENNIS US US OPEN USA Women WTA, Babos Tímea
Babos nélkül a budapesti WTA-verseny csak egy családi rendezvény
Vágólapra másolva!
Babos Tímea magabiztos győzelemmel mutatkozott be kedden a 250 ezer dollár (71 millió forint) összedíjazású linzi keménypályás női tenisztornán.

A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a világranglistán 64. magyar játékos első szettbeli sikerének kulcsa az volt a horvát Donna Vekic (37.) elleni összecsapáson, hogy az első adogatásaiból sokkal jobb arányban nyerte meg a pontokat. Babos - miután 1:1-nél hárított egy fogadóelőnyt - háromszor is brékelte riválisát, így 33 perc alatt előnybe került.

A második játszmában a második adogatásai is feljavultak a párosban világelső soproni teniszezőnek, és úgy húzott el 26 perc alatt 5:0-ra, hogy 2:0-s állásnál nyolc bréklabdát hárított. Az egyoldalú találkozó végül 1 óra 8 percig tartott.

Ez az első torna, amelyen ott van a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja Babos felkészülését. A 25 éves teniszezőre a nyolcaddöntőben párospartnere, a francia Kristina Mladenovic, vagy a szabadkártyás brit Harriet Dart vár.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea-Donna Vekic (horvát, 8.) 6:1, 6:1