Rossi szerint csak bátor játékkal lehet keresnivalónk Athénban

Marco Rossi
Budapest, 2018. szeptember 11. Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csütörtökön Athénban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, amely a harmadik Nemzetek Ligája-találkozóján másodszor találkozik Görögországgal. Az athéni találkozót megelőzően Telkiben tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, hogy egy játékos kivételével mindenki egészséges, örül a debütálásra készülő Willi Orban érkézésének, és azt is vázolta, hogy milyen játékra lesz szükség a sikeres szerepléshez.

A magyar válogatott egy hónappal ezelőtt a Groupama Arénában szépségdíjas gólokkal győzte le 2-1-re a jó erőkből álló görög csapatot, azaz a siker receptje ismert, még ha ezúttal idegenben, az athéni olimpiai stadion több tízezer szurkolója előtt kell is bizonyítania a csapatnak. Marco Rossi elmondta, hogy mindenki megérkezett a telki edzőközpontba, és a kisebb sérüléssel bajlódó Nagy Gergely kivételével valamennyi futballista egészségesen várja a görögök (október 12.), illetve az Észtország (október 15.) elleni találkozókat.

"Annyival könnyebb dolgunk van, hogy túl vagyunk egy győztes mérkőzésen, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Időközben a bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban csatlakozása is erősítést jelent a válogatottnak.

A görögök elleni budapesti meccsen látotthoz hasonlóan egységes csapatnak kell pályára lépnie Athénban is Forrás: MTI/Illyés Tibor

A görög csapatot jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosokból áll.

Ahhoz, hogy elviseljük a nyomást, megfelelő lelkiállapotra és egyéniségekre lesz szükség a pályán.

mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük. Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön."

Az olasz élvonalbeli Bologna csapatában újra alapemberré váló Nagy Ádám elmondta, hogy a szeptemberi győztes mérkőzés után jó a hangulat az edzőtáborban, mindenkin érződik, hogy feldobta a siker.

Nagy Ádám (8) játéka ezúttal is fontos része lehet a magyar taktikának Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a görögök elleni hazai meccset, bízom benne, hogy hasonlóan tudjuk folytatni szereplésünket.

A kinti meccsen is egész biztosan ők akarnak majd irányítani, ezt kell megakadályoznunk majd. Nehéz és rendkívül fontos meccs vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel utazni az észtek elleni mérkőzésre – mondta Nagy Ádám.

A sajtótájékoztatón mutatkozott be az újságírók szélesebb nyilvánossága előtt a válogatott "friss igazolása", Willi Orban. A Bundesligában remeklő RB Leipzig játékosa elmondta, nagyon örül, hogy a magyar válogatott tagja lehet, és mindent megtesz, hogy egykori magyar tudását felelevenítse. Hozzátette, csapattársától, Gulácsi Pétertől már sok jót hallott a magyar válogatottról, és Marco Rossi szövetségi kapitányról is.

Willi Orban szeretne minél gyorsabban beilleszkedni új csapatába Forrás: MLSZ

"Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam.

Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem.

– fogalmazott Orban, majd hozzátette: a válogatottnál kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy kialakuljanak a megfelelő automatizmusok a játékban, de megfelelő alázattal pótolható az összeszokottság hiánya.