Továbbra is Szekeres Pál az IWAS kerekesszékes vívóbizottságának elnöke

Szekeres Pál
Szekeres Pál miniszteri biztos 2016.05.12.
Vágólapra másolva!
Ismét Szekeres Pált választották meg az IWAS (Kerekesszékes és Amputált Sportolók Nemzetközi Szövetsége) kerekesszékes vívóbizottsága vezetőjének.

A Prima-díjjal kitüntetett, háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó, 2013 óta az IWAS elnökségi tagja, majd alelnöke. Első elnöki megbízását 2016-ban kapta, amikor az olaszországi Pisában egyetlen szavazat híján egyöntetűen voksoltak rá. Ezúttal - első alkalommal - online tisztújítás történt.

"Az egyik legfontosabb célunk, hogy a 2024-es párizsi paralimpián már hat versenynap szerepeljen a programban a mostani öt helyett. Ehhez szorosan kapcsolódnak az új versenyszámok, a női és a férfi kardcsapat küzdelmeinek integrálása" - idézte őt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szombati közleménye.

Szekeres Pál hozzátette: a Nemzetközi Vívó Szövetséggel (FIE) együttműködve folytatják az edzők és zsűritagok képzését, egyúttal nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy újabb országok sportolói számára legyenek elérhetők az IWAS programjai, ezért - amint azt jelezte - új tagországokat szeretnének bevonni, valamint egy többszintű versenyrendszert igyekeznek kiépíteni.

"Terveink között szerepelt és az IWAS vezetősége meg is szavazta, hogy a kerekesszékes vívás helyett, paravívás (para fencing) legyen a sportág új neve, így nyitnánk új lehetőségek felé és bővítenénk sportolóink számát. Valamint, hogy a szervezet vezetőségét kilenc főre bővítsük. Így már minden régió, Ázsia, Amerika, Európa képviselője helyet kap, továbbá kezdeményezésünkre azt is elfogadták, hogy női elnökségi tagunk is legyen" - mondta az újraválasztott sportvezető.

"Felemelő, hogy olyan hősök között élhetünk és dolgozhatunk velük együtt, mint Szekeres Pál. Ő az élő példa rá, hogy nincs lehetetlen és sosem szabad feladni. Megmutatta, hogy a páston kívül is milyen fantasztikus és csodálatos személyiség, kiváló családapa és remek sportvezető" - reagált az újraválasztásra Szabó László, az MPB elnöke.