Az Atlético elutasította a Chelsea megaajánlatát kapusáért

fbl Square FOOTBALL GOALKEEPER FULL LENGH ACTION
Slovenia's goalkeeper Jan Oblak during the World Cup 2018 football qualification match between Slovenia and England in Ljubljana on October 11, 2016. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Angol sajtóinformációk szerint a londoniak vezetősége a Real Madridhoz távozó Thibaut Courtois-t eredetileg nem Kepa Arrizabalagával, hanem az Atlético szlovén válogatott kapusával, Jan Oblakkal szerette volna pótolni.

Az Európa-liga győztese azonban nem igazán hajlott az üzletre, sőt, maga Oblak is a váltás ellen volt, legfőképpen azért, hogy a Bajnokok Ligájában védhessen. Pedig a londoniak hajlandóak lettek volna kifizetni a játékos kivásárlási árát, ami 100 millió euró - de BL-el nem tudtak volna szolgálni, hiszen csak ötödikek lettek a Premier League legutóbbi kiírásában, így az idei szezonban az Európa-ligában lesz érdekelt az alakulat.

Ha a Chelsea-n múlik, Jan Oblak lenne a világ legdrágább kapusa Forrás: AFP/Joe Klamar

Az üzlet tehát kútba esett, így a kékek Bilbao felé vették az irányt, ahol már sikerrel jártak: 80 millió euróért hét évre láncolták magukhoz Kepa Arrizabalagát. A 23 éves tehetség már be is mutatkozott új csapatában, ráadásul a Huddersfield ellen 3-0-ra megnyert találkozón kapott gól nélkül debütált.

Gálázva mutatkozott be Maurizio Sarri Chelsea-je

A Premier League nyitófordulójának szombati játéknapján a Chelsea a Huddersfield otthonába látogatott, és végig magabiztos futballt bemutatva, könnyedén győzött 3-0-ra. Nyert a Bournemouth, a Crystal Palace és a Watford is. Maurizio Sarri több világbajnokságot megjárt játékosát is pihentette, Hazard, Giroud, Christensen és Victor Moses sem került be a kezdőcsapatba.