A Villarreal lemondta a Honvéd elleni stadionavatót, de mégis lesz mérkőzés

Gerard Moreno
Gerard Moreno of Villarreal celebrates after scoring his sides first goal during the Liga match between Villarreal CF and Real Madrid CF at Estadio de la Ceramica on September 1, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Pozitív koronavírustesztek miatt az Európa-ligában címvédő spanyol Villarreal labdarúgócsapata lemondta az új Bozsik Aréna szombati avatómérkőzését a Budapest Honvéd ellen.

A spanyol sztárcsapat honlapján megjelent közlemény szerint a klub nem csak a budapesti fellépést mondta le, hanem az ausztriai edzőtáborba tervezett két felkészülési mérkőzését is, így Unai Emery csapata sem az ukrán Dinamo Kijev, sem a Dárdai Pál által irányított német Hertha Berlin ellen nem lép pályára.

A Villareal helyi csapatok ellen tervezi pótolni az elmaradt mérkőzéseket, de terveik szerint július 31-én már nem lesz akadálya az Olympique Marseille elleni franciaországi mérkőzésnek.

A Honvéd az este folyamán honlapján közleményben jelentette be: sajnálattal értesült arról, hogy a Villarreal koronavírusos esetek miatt lemondta a stadionavató mérkőzést. Miután a kispestiek a tájékoztatásuk alapján mindenképpen szerettek volna szombaton meccset rendezni, az este folyamán már arról számolhattak be: a spanyol klubbal történt egyeztetést követően megállapodtak abban, hogy a Villarreal B csapata lesz a Honvéd ellenfele.

Kiemelték, hogy a nézőknek visszatérítik a már megvásárolt jegyek árát, és szombaton a korábban meghirdetett programokkal várják szurkolóikat a Bozsik Arénába.

A találkozót szombaton 20 órától az M4 Sport élőben közvetíti.